Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Augusztus 28. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kifigyelte, megtámadta, majd kirabolta áldozatát

Kifigyelte, megtámadta, majd kirabolta áldozatát

A jászsági rendőrök elfogtak és bíróság elé állítottak egy 21 éves férfit.

Rablásért kell felelnie annak a 21 éves férfinek, aki 2022. augusztus 20-án este Jászfényszaru belterületén megtámadta áldozatát és elvette pénztárcáját. A fiatal férfi kifigyelte a gyanútlan sértettet, amint az éppen eltette az utcán a nadrágja zsebébe a pénztárcáját, majd követni kezdte. Pár utcával arrébb odarohant kiszemeltjéhez, lerúgta lábról, majd mikor a sértett elesett és a földön feküdt elkezdte test szerte rugdosni – közölte a rendőrség.

A támadó ezt követően elvette a bántalmazott tárcáját, a benne lévő személyes okmányokkal, pár ezer forinttal és egyéb papírokkal, majd elszaladt a helyszínről. A sértett szégyellte a vele történteket, és csak napokkal később szánta rá magát, hogy a rendőrséghez forduljon. A Jászfényszarui Rendőrőrs munkatársai a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést, tanúkihallgatást, és személyismeretüknek köszönhetően a rendelkezésre álló kamerafelvétel alapján rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható helyi lakost előállították és rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy miután a pénzt kivette a tárcából azt a közeli nádasba dobta. A helyszínt meg is mutatta a rendőröknek. A nyomozók a jogsértőt őrizetbe vették és bíróság elé állították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt