Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Július 26. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Kik ehetnek ingyen?

Kik ehetnek ingyen?

Több gyerek jut szeptembertől ingyenes ellátáshoz a bölcsődékben és az óvodákban. Az új szabályozás szerint számít a jövedelem, és például az, ha a családban az egyik gyerek tartósan beteg vagy fogyatékos.

Aki eddig rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült, az szeptember 1. után is 100 százalékos étkezési kedvezményt kap. Ehhez 3 hónapnál nem régebbi, a kedvezményre jogosító határozat másolata szükséges.

A három- vagy többgyermekes családban élő gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptember elsejétől viszont 100 százalékos kedvezményt kap. Ehhez elegendő lesz a szülő nyilatkozata.

A tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptembertől 100 százalékos kedvezményt kap. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleményének másolata.

Aki olyan családban él, ahol tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek, ott szeptembertől 100 százalékos kedvezményben részesül az egészséges gyermek is. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleményének másolata.

Aki olyan családban él, ahol az egy főre jutó havi jövedelem öszszege nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, vagyis a 89 408 forintot, ezentúl 100 százalékos kedvezményben részesül. A jogosultsághoz a szülő nyilatkozata szükséges, amelyhez külön nyomtatványt adnak. Ez az EMMI szerint a gyerekek 90 százalékát érinti majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.