Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Március 02. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Kis Norbert sportért felelős helyettes államtitkár Petőfiszállásra látogatott

Kis Norbert sportért felelős helyettes államtitkár Petőfiszállásra látogatott

Szász János, Petőfiszállás polgármestere elmondta, hogy: Kis Norbert sportért felelős helyettes államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumából érkezett február 23-án Petőfiszállásra.

Szász János, Petőfiszállás polgármestere elmondta, hogy: Kis Norbert sportért felelős helyettes államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumából érkezett február 23-án Petőfiszállásra.

Az államtitkár-helyettes úr megtekintette a községünket és az állami beruházás keretében megvalósult iskolabővítést. Azon elképzelés alapjait tettük le, hogy Petőfiszálláson szeretnénk, ha tornaterem épülne. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra program keretében új tanterem építése sikerült. Magyarországon elsőként elkészült építkezés volt ezen programban a petőfiszállási új tantermek létesítése.

Második ütemben szeretnénk egy tornatermet, melynek az elképzeléseit osztottuk meg a helyettes államtitkár úrral. A tornaterem építésének elképzelését maximálisan támogatta a helyettes államtitkár úr is és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a 4. számú választókerületünk országgyűlési képviselője. Elképzelésünket támogatja Dr. Kása Zsuzsanna a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerületének vezetője. A magyar állam olyan helyeken szeretne bővíteni, ahol a felnövekvő generáció létszáma nő és az iskolákban teret kell biztosítani a számukra. Ehhez településünkön a feltételek adottak. Petőfiszálláson jelenleg az óvoda létszáma 56 fő, mely a 80-as évek óta nem volt ilyen magas. Így megalapozott az új tornaterem építése, melyet a növekvő gyermeklétszámnak köszönhetően ki is tudjuk használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.