Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 06. 16:32, csütörtök | Helyi
Forrás: - szerk. -

Kiskunfélegyházán a tehetség felkarolásáért!

Kiskunfélegyházán a tehetség felkarolásáért!

A Sorsocskák Alapítvány a tehetséges gyermekek további fejlődését, kiemelkedését is segíti, nemcsak a rászorulóknak nyújt támaszt.

A Sorsocskák Alapítvány a tehetséges gyermekek további fejlődését, kiemelkedését is segíti, nemcsak a rászorulóknak nyújt támaszt.
Az Alapítvány az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepének közeledtével a város legjobb történelem tanulóit szeretné megjutalmazni egy játékos, mégis izgalmas történelmi vetélkedő élményével. Az Alapítvány jóvoltából minden résztvevő értékes nyereményekkel távozhat a végén, természetesen helyezéséhez mérten. A verseny fővédnöke és zsűri elnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés Alelnöke, akinek jóvoltából minden résztvevő parlamenti látogatáson vehet részt.
A nyeremények között szerepel továbbá 50 db értékes könyvnyeremény, melyeket Lezsák Sándor zsűri elnök, Dr. Ónodi Izabella kuratóriumi elnök, Csányi József, a KGME elnöke és Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató ajánlott fel.
30.000,-Ft értékű vásárlási utalvánnyal támogatja a vetélkedőt az Anonym Baráti Kör, továbbá Horváth Gábor alapítványi tag felajánlásából mozijegy, csoki csomag, Bense Zoltán alapítványi tag felajánlásából pedig további mozijegyek gazdagítják a nyeremények sorát.
A támogatók között tisztelhetjük még a Balla és Társa Kft.-t, aki ásványvízzel, továbbá Kovács János mestercukrász karamellkokárda „költeményeivel” örvendezteti meg a résztvevő gyermekeket. Az újra megnyíló Petőfi Mozit üzemeltető Gödöllői Mozi Kft. is oroszlánrészt vállalt a verseny jutalmazásában további támogatói mozijegyekkel. A jó hangulat megteremtését és az izgalmak fokozását Gulyás László mesemondó vállalta magára, aki a vetélkedő moderátora is egyben.
A színes, játékos és kreatív feladatok a szokásoktól eltérően teszik próbára a résztvevők történelem tudását, ezáltal oldva fel a vizsgadrukkot és a versenyeket kísérő szorongást.
Ízelítőül eláruljuk, hogy lesz kézzel készített plakátbemutató, activity, puzzle, szavalóverseny és villámkérdések is az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc témaköréből.
Várunk minden kedves érdeklődőt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba 2014. március 7-én (pénteken) 14 órától. Köszöntőt és a nyitóbeszédet mond Lezsák Sándor és Dr. Ónodi Izabella. A vetélkedő zárására és a díjátadásra 15 – 15.30 között kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA