Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 25. 14:06, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Kiskunfélegyházi csapat nyerte a Diákolimpia® Atlétika Döntőt Székesfehérváron

Kiskunfélegyházi csapat nyerte a Diákolimpia® Atlétika Döntőt Székesfehérváron

2017. május 24-én kezdődtek a 2016/2017. tanévi Diákolimpia® Atlétika országos döntői, amelynek idén Székesfehérvár ad otthont négy korcsoportban.

A versenyek szerdán a II. korcsoporttal indultak, amelynek során mintegy 300 gyermek mérte össze tudását. A csapatversenyekben végül Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola fiú, és Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola lánycsapata bizonyult a legjobbnak. A Diákolimpia® idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

A Diákolimpia® Atlétika mai döntőjében a II. korcsoport, azaz a 8-11 éves korosztály lelkes fiataljai versenyeztek. Mintegy 300 gyerek vett részt megmérettetésen, ahol 4 számban – 60 méteres futás, távolugrás, kislabda hajítás és 4x100 méteres váltófutás - hirdettek bajnokokat. A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők. Összesen húsz megyei, a budapesti, valamint 3 meghívott csapat fiataljai versengtek az egyéni és csapatelsőségekért.
Az atlétika a legnagyobb létszámot megmozgató sportág a Diákolimpián, hiszen több mint 110 ezer iskolás vesz részt benne. A verseny célja a sportág megszerettetésén és megismertetésén túl a szakág utánpótlás-bázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző bevonásával. A rendezvénysorozat és így a döntő is kiváló alkalmat biztosít a résztvevő oktatási intézmények közti kapcsolatok kiépítésére. Ezen felül a Diákolimpia® mozgalom lehetőséget biztosít a fair play szellemiség elmélyítésére is. A legjobbak számára pedig az országos versenyen való részvétel kiemelt lehetőséget teremt, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat egy rangos diákversenyen.

A fantasztikus hangulatú székesfehérvári II. korcsoportos atlétika döntőn az alábbi végeredmény született:

Fiúk:
1. helyezett: Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola, Hódmezővásárhely 2066 pont

2. helyezett: Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, Kiskunfélegyháza 1993 pont

3. helyezett: Újlak Utcai Német Nemzetiségi és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Budapest 1961 pont

Leányok:
1. helyezett: Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, Kiskunfélegyháza 2271 pont

2. helyezett: Kőkúti Általános Iskola, Tata 2137 pont

3. helyezett: Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola, Eger 2121 pont

Egyéni bajnok:
Fiúk: Szabó Benedek Újlak Utcai Német Nemzetiségi és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Budapest 422 pont
Leányok: Kriszt Sarolta Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola, Gödöllő 532 pont

A Diákolimpia® Magyarország tanulmányi és tehetséggondozó versenye, amely 12 MDSZ által rendezett, és további 30 olyan versenyt foglal magába, melyet sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozatban egy tanév során összesen 270 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig. A Diákolimpia® idén a 30 éves jubileumát ünnepli, és az idei versenysorozatának csúcseseménye a debreceni kiemelt országos döntő lesz júniusban, ahol 6 sportág legjobbjai csapnak össze több korcsoportban, és a sportversenyek mellett igazi fesztiválélményt is kapnak a résztvevők.

A Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyaroroszágon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát®, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban.

Szilágyi Andrea
Magyar Diáksport Szövetség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.