Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Január 02. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Köd Bács-Kiskun megyében

Köd Bács-Kiskun megyében

Kérjük az autósokat, hogy különösen figyeljenek a kerékpárosokra és gyalogosokra, akik észlelése a ködben nehezebb lehet!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. január 2-án reggel kiadott előrejelzése szerint Bács-Kiskun megyében nagyobb valószínűséggel képződhet sűrű köd, amely napközben több területen tartósabban megmaradhat. A ködös területeken hószállingózás, napközben ónos ködszitálás is előfordulhat.

A ködfoltos útszakaszokon a látótávolság hirtelen lecsökkenhet, amely miatt érdemes a jármű sebességét már korábban csökkenteni. A korlátozott látási viszonyok között érdemes kisebb sebességgel, nagyobb követési távolságot tartva autózni. Ködös időben a vezetés is fárasztóbb, ezért idővel a sofőr reakcióképessége is csökkenhet. Hosszabb utazás esetén tartson gyakrabban pihenőt! Sűrű ködben használjon ködlámpát! Kérjük az autósokat, hogy különösen figyeljenek a kerékpárosokra és gyalogosokra, akik észlelése a ködben nehezebb lehet! A kerékpárosoknál a lámpák, prizmák, a láthatósági mellény viselése életet menthet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)