Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 25. 13:32, hétfő | Kék hírek
Forrás: police.hu

Kokaint árult

Kokaint árult

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2015. május 22-én 18 óra 20 perckor Kecsemét külterületén ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét, egy 35 éves helyi lakost. B. Gábor ruházatának átvizsgálása során a rendőrök 2,3 gramm fehér színű kábítószergyanús anyagot találtak, amely az előzetes szakértői vélemény szerint kokainnak minősül.

Az egyenruhások előállították B. Gábort és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

A beszerzett információk alapján B. Gábor egy 31 éves kecskeméti férfitől vásárolta a kábítószert. A nyomozók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreivel közösen házkutatást tartottak P. Viktor tartózkodási helyén, melynek során alufóliába és önzáró tasakokba csomagolva összesen 51,1 gramm kábítószergyanús fehér színű port, 4,5 gramm zöld színű növényi anyagmaradványt, 53 darab egész és 9 darab fél tablettát, 28 dobozt, amelyben üvegcsék voltak, valamint a kábítószer fogyasztásához és kereskedelméhez használatos eszközöket - köztük fecskendőket, tűket, mérlegeket, fehér porral szennyezett bicskát és kávéskanalat -, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopot, illetve készpénzt foglaltak le. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a kábítószergyanús anyagok kokain, THC, valamint amfetamin hatóanyagot tartalmaznak. A lefoglalt 55,6 gramm kábítószergyanús anyagot és tablettákat igazságügyi vegyészszakértő vizsgálja.



A megalapozott gyanú szerint mindkét férfi fogyasztotta is a kábítószert, amit a velük szemben alkalmazott gyorsteszt eredménye alátámasztott.

P. Viktort 2015. május 22-én 19 órakor elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014 őszétől adott el rendszeresen kábítószert B. Gábornak. A 31 éves terhelttel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai. A nyomozók kezdeményezték a terhelt előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2015. május 24-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön