Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Június 27. 16:37, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Költözik a Tourinform iroda

Költözik a Tourinform iroda

Új helyre, a városháza árkádjai alatt található üzlethelyiségbe (korábban kávézó) költözik hamarosan a Korona utcából a Tourinform iroda.

Új helyre, a városháza árkádjai alatt található üzlethelyiségbe (korábban kávézó) költözik hamarosan a Korona utcából a Tourinform iroda. A tervek szerint a helyiségben egy helyi termék bolt is helyet kap. Az iroda és a bolt kialakítására 480 ezer forintot biztosítanak. Minderről legutóbbi (június 26.) ülésükön határoztak a városatyák.

A kiskunfélegyházi Tourinform iroda 2012 óta működik szezonális irodaként a Korona utcában a volt Borozó helyén a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ fenntartása alatt. Korábban 2005-2011-ig éves irodaként várta az érdeklődőket az Innovációs Központban. A tapasztalatok alapján éves nyitva tartású iroda kialakítására van igény, hiszen a helyi lakosok körében nagy az érdeklődés szezonon kívül is (Erzsébet program, aktuális kiadványok, térképek, stb.) Az iroda éves működése lehetőséget biztosít arra, hogy helyi termékek, Kiskunfélegyháza feliratú, városi logós termékek (bögre, póló, kulcstartó, stb.) képeslapok, könyvek árusítása is megvalósuljon. Az ilyen jellegű termékek iránti kereslet évről évre nagyobb, az értékesítéssel komoly bevételre lehet szert tenni.
Az elhelyezést tekintve az új iroda a város egyik legforgalmasabb helyén, a városközpontban, parkolók közelében, mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető helyen kerül kialakításra – mondta el a Félegyházi Hírek érdeklődésére Dongó Anita Külkapcsolati és EU referens, a Tourinform iroda vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).