Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2022. Szeptember 21. 08:26, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Komposztálni panelházban

Komposztálni panelházban

Sokan nem is gondolnák, hogy egy kis odafigyeléssel akár panelházban is könnyen lehet a hulladék mennyiségét csökkenteni.

A megvalósításhoz csupán elhatározásra van szükség.
Mielőtt hozzákezdünk a folyamathoz, fel kell mérnünk, hogy hozzávetőlegesen mennyi komposztálható hulladékot termelünk. Ennek megfelelően válasszunk egy jól zárható tárolót.

Használatbavétel előtt kibéleljük a doboz alját falevelekkel vagy faforgáccsal. Ez kettős célt szolgál. Az egyik, hogy nem ragad oda a konyhai hulladék a doboz aljára, a másik, hogy a nitrogéndús konyhai hulladékot széntartalmú anyaggal elegyítjük, mely ideális komposztálási körülményeket segít elő.

A konyhai hulladék gyűjtése közben rétegelve rakjuk a tárolóba a nitrogén dús és a szénben gazdag összetevőket, ezzel gátat szabva a rothadási folyamatoknak és a kellemetlen szagnak.

Ezután keresnünk kell egy helyet, ahová a komposztot kihelyezzük. A kihelyezésnél figyeljünk arra, hogy a hulladékot szétterítés után száraz levelekkel takarjuk le, a többit pedig hagyjuk a természetre.

Saját eszközeinkkel, a háztartásunkban keletkezett lebomló szerves hulladék elkülönített kezelésével hozzájárulunk egy tisztább és élhetőbb világhoz, melynek igen is fontos részei vagyunk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 20:34, szombat | Helyi

Két autó ütközött az 5-ös főúton

A tűzoltók Városföld térségében, a Kiskunfélegyháza felé vezető szakaszon végzik a mentést.

2022. Szeptember 24. 08:45, szombat | Helyi

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.

2022. Szeptember 22. 16:51, csütörtök | Helyi

Felborult egy teherautó az M5-ös autópályán

A baleset Kiskunfélegyháza térségében történt.