Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 21. 08:26, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Komposztálni panelházban

Komposztálni panelházban

Sokan nem is gondolnák, hogy egy kis odafigyeléssel akár panelházban is könnyen lehet a hulladék mennyiségét csökkenteni.

A megvalósításhoz csupán elhatározásra van szükség.
Mielőtt hozzákezdünk a folyamathoz, fel kell mérnünk, hogy hozzávetőlegesen mennyi komposztálható hulladékot termelünk. Ennek megfelelően válasszunk egy jól zárható tárolót.

Használatbavétel előtt kibéleljük a doboz alját falevelekkel vagy faforgáccsal. Ez kettős célt szolgál. Az egyik, hogy nem ragad oda a konyhai hulladék a doboz aljára, a másik, hogy a nitrogéndús konyhai hulladékot széntartalmú anyaggal elegyítjük, mely ideális komposztálási körülményeket segít elő.

A konyhai hulladék gyűjtése közben rétegelve rakjuk a tárolóba a nitrogén dús és a szénben gazdag összetevőket, ezzel gátat szabva a rothadási folyamatoknak és a kellemetlen szagnak.

Ezután keresnünk kell egy helyet, ahová a komposztot kihelyezzük. A kihelyezésnél figyeljünk arra, hogy a hulladékot szétterítés után száraz levelekkel takarjuk le, a többit pedig hagyjuk a természetre.

Saját eszközeinkkel, a háztartásunkban keletkezett lebomló szerves hulladék elkülönített kezelésével hozzájárulunk egy tisztább és élhetőbb világhoz, melynek igen is fontos részei vagyunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.