Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 12. 07:53, kedd | Belföld
Forrás: Stern Éva

Konnektorból tankol a színésznő

Konnektorból tankol a színésznő

Ullmann Mónikáról mind szélesebb körben köztudott, hogy tudatos vásárló.

A színésznő számára fontos a vásárolt termékek összetétele, minősége, szűk -és tágabb környezetének tudatos védelme. Egy nagyvárosban élő színésznő számára nem könnyű feladat a környezettudatos élet kialakítása, de a művésznő a sok kicsi sokra megy elvét vallja.

„Igen, én magam is azt gondolom,hogy tudatos vásárló vagyok,amely az életem szinte minden terülén nyomot hagy. Szenvedélyes barkácsoló lévén, fontos számomra például egy-egy festék összetétele, nem mindegy hogy milyen alkotórészekből áll az,ami akár évekig is az életünk része lesz. Tény, hogy így kicsit tovább tart a vásárlás,de én ezt boldogan vállalom”- mesélte a színésznő.

A művésznő számára az is nagyon fontos,hogy otthona,mindennapjai is tudatos rendszer alapján működjenek.

„Félreértések elkerülése végett,azért azt tegyük hozzá,hogy nem egy katonai objektumban élünk- tette hozzá nevetve-, de valóban nem árt,ha van némi rendszer a mindennapokban.
Színésznőként,ezt nem egyszerű kivitelezni,hiszen egy igazán eklektikus pálya a miénk, pont ezért fontos,hogy otthon kicsit nyugalmasabb légkör vegyen körül.
Csak apróságok ezek,bárki számára elérhetőek. Például nem folyik nálunk feleslegesen a víz, a kertben összegyűjtjük az esővizet és azzal locsolunk, a telefontöltőt kihúzzuk a konnektorból használat után. A ruhavásárlási szokásainkat is igykeszünk kordában tartani azzal, hogy csak akkor veszünk újat,ha kiselejtezünk egy régit. Érdekes játék ez,mert így sokszor inkább a régi mellett döntünk,gyorsan kiderül,hogy nincs is szükég az újra.
A hálószobát megpróbáltuk elektroszmog mentessé tenni. Itt sem kell nagy dolgokra gondolni, csak annyi, hogy ott nincs semmilyen műszaki cikk, sőt még konnektor sem. Apróság, de sokat számít.”

A konnektorra azonban mostantól nagy szükésége lesz a színésznőnek,ha nem is a hálószobában.

„Valóban, nagy változás történt az életemben. Eddig a lehető legkisebb benzinüzemű autóval jártam, de most ezt is lecseréltem egy elektromos autóra, azzal közlekedem a városban. A REVA, a világ első akkumlátorral működő közúti járműve. Kétszeres nyertese a Környezetbarát Közlekedési Egyesület által meghirdetett Legjobb Városi Autó díjnak. Nem meglepő, hiszen nincs légszennyezés, nincs füst, nincs zaj.
Ennek köszönhetően, amikor először vezettem a villanyverdámat, azt hittem,hogy nem működik az autó. Úgy tűnt elindultunk, de nem hallottam semmilyen motorzajt. Nagyon furcsa volt, persze ma már az lep meg,ha átülök egy benzinüzemű autóba és hallom a jellegzetes hangot. Fantasztikus találmány, én azonnal beleszerettem. Mostantól nem kell a benzinárakat figyelnem, nálam egy teli tank 400Ft-ba kerül. Kb. 5Ft-ot fogyaszt az autó kilométerenként. Városi közlekedésre tökéletesen alkalmas, 80Km/h a végsebessége, ami nagyon jó kontroll a gyorshajtás elkerülésére” - tette hozzá nevetve.
„Mivel az autó teljesen automata,nem kell a sebességváltásra sem figyelni,ami a városi araszolgatásban nekem is nagy segítség. Speciális női probléma,hogy a sok kuplung használattól sérülnek a női,vékony cipősarkak, hát itt ilyen gond nincs. A parkolás pedig –még női szemmel is- könnyű és egyszerű,hiszen az autó kis helyet foglal. Nekem már 15 éves nagyfiam van,de a hátsó ülésre akár két gyerekülés is elfér kényelmesen.
Azt azért be kell vallanom,hogy -tipikus női módon- elősként az autó külsejébe szerettem bele. Az utcán sétálva, először csak azt vettem észre, hogy mindenki egy irányba néz, majd én is megláttam a kis villanyverdát. Nagyon helyes, nem mindennapi darab.

A színésznő azonban nem csak menet közben kelt feltűnést autójával,a tankolás az igazi látványosság.

„A tankolás tényleg nagyon vicces. Nem kell hozzá más, csak áram,tényleg konnektorból tankolok. A Váci úton van egy töltőállomás, egy-egy tankolás felér egy társasági eseménnyel”- mesélte nevetve Ullmann Mónika.

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.