Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Április 06. 19:04, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Könnyű fogások Tupperware-módra

Könnyű fogások Tupperware-módra

Ma (április 6-án) tartották aktuális klub délutánjukat a Tuppeware háziasszonyai a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

Már a lépcsőn felérve ínycsiklandó illatok vezették az érdeklődőket a „tett mezejére”, ahol hónapról-hónapra minden szerdán mennyei falatok kerülnek terítékre.

Azt hiszem nem árulok el vele titkot, hogy ezúttal is csupa egészséges és könnyen beszerezhető alapanyagokból készült ételek receptjeit tudhatták meg a megjelentek. Sőt az sem mellékes, hogy egyszerűen elkészíthető és a Tupperware edényeinek, eszközeinek használatával még időben is gazdaságos, könnyű fogások kerültek ki a háziasszonyok kezei közül.

  • A főfogás ezúttal teljesen zsiradékmentesen elkészített Zöldborsós csirkepaprikás volt, melyet Drozdikné Jutka klubvezető kolbászos nokedlivel tett még gazdagabbá és teltebbé. Ennek az ételnek az elkészítéséhez jó szolgálatot tett a Mesterszakács nagy füles serpenyő.
  • Hozzá a salátát Jutka egy nagyon praktikus zöldség centrifugával víztelenítette szinte teljesen szárazra, amely az alapos mosás után mindig gondot okoz a háziasszonynak.
  • Másik főfogásként is fogyasztható étel volt a Brokkoli-hercegnő módra elkészítve, melyet Ultra Pro edényben sütött meg a háziasszony gazdagítva a látványt és az íz élményt mandulaforgáccsal és sajttal a tetején.
  • Azok sem maradtak recept nélkül, akik a húsmentes ételeket részesítik előnyben, mert számukra ideális ételnek bizonyult az ízletes, spenótos-medvehagymás nokedli torta, melynek elkészítéséhez a Szilikon hercegnőt használta a főzőklub tagja.
  • S végül az elmaradhatatlan desszert: Almás-diós torta volt, szintén Szilikon hercegnőben készítve.

Az eseményen készült fotók mellé remélhetőleg egyszer majd a technika megengedi csatolni az illatfelhőt is, amely egyértelműen arról árulkodik, hogy ami a Tupperware Főzőklub konyhájában készül, az nem csak szép, hanem finom is. De amíg erre a vívmányra várunk, addig a legjobb, ha ellátogatunk egy-egy ilyen családiasan hangulatos foglalkozásra, ahol minden új Vendéget szeretettel várnak.

A klubnapok minden hónap első szerdáján 17 órakor kerülnek megrendezésre a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti termében.
A klub vezetője: Drozdikné Jutka

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.