Városlista
2022. október 8, szombat - Koppány

Hírek

2016. Április 06. 19:04, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Könnyű fogások Tupperware-módra

Könnyű fogások Tupperware-módra

Ma (április 6-án) tartották aktuális klub délutánjukat a Tuppeware háziasszonyai a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában.

Már a lépcsőn felérve ínycsiklandó illatok vezették az érdeklődőket a „tett mezejére”, ahol hónapról-hónapra minden szerdán mennyei falatok kerülnek terítékre.

Azt hiszem nem árulok el vele titkot, hogy ezúttal is csupa egészséges és könnyen beszerezhető alapanyagokból készült ételek receptjeit tudhatták meg a megjelentek. Sőt az sem mellékes, hogy egyszerűen elkészíthető és a Tupperware edényeinek, eszközeinek használatával még időben is gazdaságos, könnyű fogások kerültek ki a háziasszonyok kezei közül.

  • A főfogás ezúttal teljesen zsiradékmentesen elkészített Zöldborsós csirkepaprikás volt, melyet Drozdikné Jutka klubvezető kolbászos nokedlivel tett még gazdagabbá és teltebbé. Ennek az ételnek az elkészítéséhez jó szolgálatot tett a Mesterszakács nagy füles serpenyő.
  • Hozzá a salátát Jutka egy nagyon praktikus zöldség centrifugával víztelenítette szinte teljesen szárazra, amely az alapos mosás után mindig gondot okoz a háziasszonynak.
  • Másik főfogásként is fogyasztható étel volt a Brokkoli-hercegnő módra elkészítve, melyet Ultra Pro edényben sütött meg a háziasszony gazdagítva a látványt és az íz élményt mandulaforgáccsal és sajttal a tetején.
  • Azok sem maradtak recept nélkül, akik a húsmentes ételeket részesítik előnyben, mert számukra ideális ételnek bizonyult az ízletes, spenótos-medvehagymás nokedli torta, melynek elkészítéséhez a Szilikon hercegnőt használta a főzőklub tagja.
  • S végül az elmaradhatatlan desszert: Almás-diós torta volt, szintén Szilikon hercegnőben készítve.

Az eseményen készült fotók mellé remélhetőleg egyszer majd a technika megengedi csatolni az illatfelhőt is, amely egyértelműen arról árulkodik, hogy ami a Tupperware Főzőklub konyhájában készül, az nem csak szép, hanem finom is. De amíg erre a vívmányra várunk, addig a legjobb, ha ellátogatunk egy-egy ilyen családiasan hangulatos foglalkozásra, ahol minden új Vendéget szeretettel várnak.

A klubnapok minden hónap első szerdáján 17 órakor kerülnek megrendezésre a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti termében.
A klub vezetője: Drozdikné Jutka

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 16:48, péntek | Helyi

Petőfi 200. Csapatíjász Verseny

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület október 8-án (szombaton) csapatíjász versenyt rendez Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának és a szabadságharc hőseinek emlékére.

2022. Október 07. 10:49, péntek | Helyi

Decemberig fokozott ellenőrzést rendeltek el Bács-Kiskun megyében

Dávid Károly r. vezérőrnagy 2022. október 7-én 0 órától 2022. december 6-án 24 óráig Bács-Kiskun megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el.

2022. Október 07. 09:41, péntek | Helyi

Pusker Júlia újra Kiskunfélegyházán

A kecskeméti származású kiváló hegedűművésznő koncertet ad 2022. október 7-én, pénteken 17 órakor a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Jankovszki Ferenc koncerttermében.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.