Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Június 17. 21:46, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Koppány Íjászok a kisnánai várban és a Potyka-tónál

Koppány Íjászok a kisnánai várban és a Potyka-tónál

„Az eskü második szakasza így hangzott: Hogy ami jószágot csak fáradalmaik árán szerezhetnek, mindegyiküknek része legyen abban.” – Anonymus: Gesta Hungarorum-

021. június 12-én, ezzel a mottóval rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség, a soron következő Történelmi Íjász Kvalifikációs és Minősítő Versenyét Kisnánán, Móré László várában. A XII. században épült Kisnánai vár, kellemes légkört biztosított a történelmi mérkőzésnek. Szépen felújított falai között, ragyogó napsütésben, ötletesen és technikásan kihelyezett 24 célon zajlott a verseny, a MISZ Történelmi szakágának szabályzata szerint. Kiskunfélegyházát, a Koppányok 5 fővel képviselték, a nagy létszámú mezőnyben.

Ezen a versenyen a Koppányok közül a legtöbb pontot, modern pusztai íjjal, Szólya Imre lőtte, 511 pontot, amely közel 71 %-os teljesítmény és ezzel Imre megszerezte a III. osztályú íjász minősítést is. Imi igazi sportember, aktívan futballozik és több mint 10 éve tagja a Turul Koppány Íjászai HSE-nek. Szólya Imre vidám természetének és kiváló humorérzékének köszönhetően, a csapatépítő Koppány kirándulások középpontja, de mindemellett a Koppány csapat szigorú jurta főnöke is. A Koppányok bővülő „jurtafaluja” Imi kezében biztonságban van, ha kitelepülésre kerül a sor.
Bicskeiné Csányi Mária szintén modern pusztai íjjal, magabiztosan lőtte meg a II. osztályú minősítést és 53 %-os teljesítményével a 3. helyet szerezte meg.
Vadászreflex íjakkal is szép eredmények születtek a nehéz mezőnyben:
Zoboki Csenge III. osztályú minősítést és 2. helyezést szerzett, Dinnyés Gyula 4. helyezett, Balanyi Sándor pedig az 5. helyezett lett.

Ezekkel az eredményekkel mindannyiuk sikeresen kvalifikált az Országos Bajnokságra.

Többszöri kvalifikációs részvételével benevezte magát a Koppányok csapata az Országos Csapatversenybe is, ahol jelenleg 1810 ponttal az ötödik helyen állnak.
2021. június 12-e az íjászversenyek napja volt, több történelmi verseny is zajlott ezen a napon. A Kecskeméti Íjász Egyesület szintén ezen a napon rendezte meg a VI. Hírös Kupa 1. fordulóját Hetényegyházán, a Potyka-tónál. Családias hangulatú örömíjászatnak írták le a megmérettetést a résztvevő Koppányok. Ezen a versenyen rendhagyó kategória beosztást alkalmaztak a szervezők. Kövecses Zsuzsanna történelmi íj kategóriában 1. helyezett lett, a vadászreflex íjjal lövő Tamáskovics Gyula modern polcos íj kategóriában a 7. helyen végzett.

Kis Mónika
Koppány íjász

Fotók: Szabó Sándor László

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.