Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 23. 10:23, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Korda Racing: Felemás mérleg Máriapócson

Korda Racing: Felemás mérleg Máriapócson

Kategóriagyőzelem és dobogók, technikai gondok és egy nagy bukás.

A hétvégén kezdődött a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a máriapócsi idénynyitóról csak látásmód kérdése, hogy félig tele, vagy félig üres „pohárral” távozott a Korda Racing. Egy biztos, mindenki a maximumot hozta ki magából.

A Korda Racing rajthoz állt valamennyi versenyzője maradandót szeretett volna alkotni az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokságának elmúlt hétvégi, Máriapócson rendezendő idénynyitóján. A csapat tagjai – versenyzők, szerelők és vezetők – valamennyien a maximumot adták ki magukból, ám ez különböző okok miatt felemás eredményt hozott.

A Supercar mezőnyében a tavaly ugyanebben a kategóriában abszolút második helyen végző Benyó Máté, aki a második szezonját kezdi meg a Korda Racing csapatánál, sokáig úgy nézett ki, akár a győzelmet is megszerezheti, ám ezúttal a jól ismert Ford Focus nem volt partner ebben. Az ELTE-n tanuló fiatalember ugyanis az elődöntőt a legjobb idővel az élről kezdhette volna, ám közbeszólt a technika, és kénytelen volt feladni a versenyt.

„Az álomszerű szezonnyitó versenyünk egy pillanat alatt szertefoszlott, amikor az elődöntő első rajtkockájából kiállni kényszerültünk egy technikai hiba miatt. Fájdalmas balszerencse volt ez számunkra, hiszen úgy gondolom, reális esélyünk lett volna egy nagyon jó eredmény elérésére! A csapat remek munkát végzett egész hétvégén, de sajnos most nem tudtuk meghálálni a szurkolóinknak a támogatásukat egy jó eredménnyel. Nem mondhatni ideális szezonkezdet mindezt, hiszen nagyon értékes pontokat vesztettünk, de ebből is fel kell állni” – értékelt kissé szomorúan Máté.

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló Kovács Sámuelt sem kerülte el a balszerencse, ugyanis már az előfutamok során gond támadt az autójával, így Mátéhoz hasonlóan ő is idő előtt fejezte be a szezonnyitó versenyét.

„Izgatottan vártam az első versenyhétvégét az új kategóriámban. Óriási élmény ezt az autót vezetni és versenyezni vele. Sajnos a harmadik előfutamban történt váratlan technikai hiba miatt nem tudtam folytatni a versenyt. Pedig a csapatom remekül felkészítette az autót, ráadásul rengeteg támogatást és segítséget, hasznos tanácsokat kaptam a Korda Racingtől ezen a hétvégen. Egy pillanatra sem csüggedek, a következő versenyen M-Ringen támadunk!” – fogalmazott Sámuel.

A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence viszont senkitől és semmitől sem zavartatva száguldott a hétvégén, aminek a jutalma egy kategória második hely lett, ami a csapat legjobb eredménye lett az idénynyitón.

„Úgy gondolom, hogy remekül sikerült a bemutatkozásom a Mazda MX-5 kupában. Nagyon nehéz volt a pálya, végig feszes koncentrációt igényelt, de mindennek ellenére végig tudtam egy stabil harmadik helyet autózni. A döntőben aztán még erre is rátettem, és végül második helyen futottam be. A hétvége kupán belüli legjobb köridejét is magaménak tudhatom. Az autó számomra továbbra is remek. Köszönöm szépen a rengeteg segítséget amit egész hétvégén kaptam” – mesélte Bence.

A Hankook Racer Cup mezőnyében három „kordás” is ott száguldott, ám igazán csak ketten örültek a végén. Bagaméri Bálint a remek kvalifikációt követően a futamában az első helyen száguldva sajnos hatalmasat bukott – önhibáján kívül – és feladni kényszerült a versenyt.

„Sajnos a máriapócsi hétvége nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. A reggeli eső kissé megnehezítette a dolgom, de gyorsan magamra találtam, és az első kvalifikációs futamot a második helyen fejeztem be. A következő futamban viszont egy jó rajtot követően az első helyről kiforgattak, aminek egy nagy bukás lett a vége. Nagyon csalódott vagyok, mert az autóm komolyan megsérült, de bízom benne, hogy sikerül talpra állítani és az év további futamai meghozzák számomra, számunkra az annyira várt sikert” – mondta Bálint, akinek szerencsére semmi baja nem lett.

Korda Zsófia szintén remekül kezdte az idei szezonját, mert noha a döntőhöz még hiányzott egy nagyon kicsi, egy falba csúszás ellenére is megnyerte a női kategóriát, így tett egy nagy lépést az álma, a női bajnoki címre megszerzése felé.

„Már nagyon vártam a szezonnyitó versenyt. Szombaton esős napunk volt, aminek nem kifejezetten örültem, de a szabadedzéseken egész jó tempót autóztam, ameddig bele nem csúsztam a falba. Innentől kezdve egy kicsit óvatosabb lettem, viszont másnap, a ragyogó napsütésben bizony újra megtaláltam a gázpedált. Nagyon jó tempóra voltam képes, ám a döntőhöz mindez egyelőre kevés volt. Kezdésnek nem volt rossz, ráadásul eggyel közelebb vagyok a női bajnoki címhez” – állította Zsófi.

Zsófi 15 éves húga, Korda Réka is ott volt a mezőnyben, és újoncként nagyon szépen helyt állt, és a hétvégét sikerült megkoronáznia a női kategória harmadik helyével.

„A hétvégi versennyel meg vagyok elégedve, szerintem egy jó kezdete volt az idei szezonnak. A szombati napon kicsit tartottam az esőtől, de az első szabadedzés után ez el is múlt. Nem számítottam arra, hogy az első versenyen bejutok az elődöntőbe, ennek nagyon örültem. Voltak kisebb hibáim a hétvégén, de sikerült karcmentesen lehoznom a kocsit. Szerintem nagyon sokat fejlődtem magamhoz képest a hétvégén, és még egy abszolút tizenharmadik és egy női harmadik helyet is sikerült hazahoznom. Köszönöm a csapatnak és Boldizs Bencének a segítséget, Monoron folytatjuk!” – foglalta össze első versenyhétvégéjét Réka.

A Korda Racing csapattulajdonosa nem tudta, vajon sírjon a kihagyott lehetőségek miatt, vagy szélesen mosolyogjon az elért eredmények után. Egyet viszont biztosan tud, a fiatal versenyzői Máriapócson is megállták a helyüket.

„Egy igazi hullámvasút volt ez a hétvége a számunkra, hiszen versenyzőink a maximumot kihozták magukból, remek eredményeket értek el különböző kategóriákban, ám a technika most nem engedte, hogy tökéletesen zárjuk az idei szezonnyitót. Máté egészen addig pazarul ment, amíg meg nem adta magát a Ford, míg Bálint futamában akár az első helyre is odaérhetett volna a balesete nélkül. Bence premierje a Mazda MX-5 Kupában remekül sikerült, ha lett volna egy kis szerencséje, győzelemre vezethette volna az autóját, ám minden dicséretet megérdemel. Sami nagyon peches volt, míg a lányok dobogója igazi ajándék volt a számomra” – jelentette ki Korda Erik.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Keviép Kft., Delta Hungária Építő Kft., Cofidis Magyarország, Harmata-94 Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt, Szerszámbróker Kft., Corax-Bioner Zrt.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.