Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 11. 19:00, péntek | Sport

Korda Racing: mindenki készen áll a végső csatára!

Korda Racing: mindenki készen áll a végső csatára!

Ezen a hétvégén zárul a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság, mégpedig a Zemplén Rallye keretein belül.

A nagyon várt viadal különös megmérettetés lesz a Korda Racing számára, ugyanis a csapat mindhárom párosa akár bajnokként is zárhatja az idei szezont. Az idén hat versenyből hatszor dobogóra álló Vincze Ferenc - Németh Gergellyel a navigátori ülésben – 2019 után ismét szeretné megszerezni az abszolút bajnoki címet, míg az ORC-ben a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó, a P13 kategóriában Határ Attila és Éhn Dániel kettős is odaérhet az összetett dobogó legfelső fokára.

Nagyon elszántan érkeztek meg Szerencsre a Korda Racing versenyzői, ugyanis számukra hatalmas a tét a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság hetedik, záró versenyén. Ugyanis valamennyi párosuk harcban van a bajnoki címért. Az abszolútban második helyen álló Vincze Ferenc, Németh Gergely az idei viadalokon egyszer sem esett ki, míg a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó (ORC) és a Határ Attila, Éhn Dániel kettős (P13) is esélyes arra, hogy megnyerje az év végi összetett bajnokságot.

Mindenesetre a 2019-es abszolút magyar bajnok és navigátora nagyon készül a szezonzáró megmérettetésre, ugyanis Vincze Ferenc minden vágya, hogy ismét ő legyen a legjobb a magyar bajnokságban. Vinczéék a hét elején teszteltek a Skoda Fabia R5-össel, és legfőbb vágyuk, hogy a Zemplén Rallye-n legyőzzék a nagy riválist, a volt világbajnok Mads Östberget. A bajnoki cím megszerzésére reális eséllyel már csak nekik van lehetőségük, ám minimális reményt táplálhat még Velenczei Ádám is.

„Talán pályafutásom egyik legfontosabb versenyére készülök, ennek megfelelően nagyon motiváltak vagyunk. Hétfőn teszteltünk, aminek egyrészt az volt a célja, hogy visszaszokjak az autóba, másrészt kipróbáltunk több beállítást, ami a várható időjárási körülményekre jó választás lehet. Nem titok, nagy szerencsénknek kell ahhoz lenni, hogy elhódítsuk a bajnoki címet, hiszen jelentős a hátrányom Mads mögött. Mindent meg fogunk tenni a sikerért, aztán majd vasárnap délutánra kiderül, ez mire lesz elég. Nem titok, felesleges kockázatot nem akarunk vállalni, hiszen ha egy világbajnok tud csak legyőzni minket, azért nem kell majd elbujdokolnunk. Minimális célunk a második hely megtartása abszolútban, de ha esély lesz az abszolút első helyre, nem fogjuk majd vissza magunkat” - jelentette ki Vincze Ferenc.

Csapattársai közül az ORC összetett első helyéért küzdő Foczkó Ákos navigátorával, Madarász Szabolccsal vág neki a viadalnak a Mitsubishi Evo X volánja mögött. A páros idén eddig kétszer nyert, illetve egyszer a harmadik helyen végzett, így minden esélyük megvan a nagy álmuk megvalósítására.

„Az év utolsó versenye következik, ahol a bajnoki címért harcolhatunk. Az előnyünk kedvező, nem az a fontos, hogy megnyerjük ezt a versenyt, csupán lépést kell tudnunk tartani az üldözőinkkel. Az előző ózdi versenyen technikai hiba miatt kényszerültünk kiállni, annak ellenére, hogy az autót mindig a lehető legjobban felkészítjük. Erre most is nagyon odafigyeltünk, hogy semmi se hátráltasson minket célunk elérésében. Sokat dolgoztunk egész évben, gyorsak vagyunk, szeretnénk sikerrel zárni az évet” – árulta el Foczkó Ákos.

Ugyanez a célja a P13-as kategóriában a Határ Attila és Éhn Dániel kettősnek is. Nekik matematikailag van esélyük a bajnoki címre, ám nehezíti a helyzetüket, hogy ezúttal a kétezresek között egy 1600-as, bérelt Citroen C2R2-es autóval vághatnak neki az idényzáró versenynek.

„Bevallom őszintén, ugyan matematikailag esélyünk van a bajnoki címre, ám idén annyira balszerencsések vagyunk, hogy inkább az a célunk, hogy végre megéljünk egy versenyt. Ráadásul egy új autóval állunk rajthoz, amivel éppen annyit mehettünk, hogy tudjuk, mi hol van benne. Motorerőben is hátrányunk lesz, így inkább biztonságit megyünk majd, ugyanis ahhoz, hogy előrébb lépjünk a jelenlegi harmadik helyünkről, az előttünk állóknak hibázniuk kell. Remélem, ezúttal egy jó versenyt teljesítünk majd, aztán majd kiderül, hogy összetettben ez mire lesz elég” – fogalmazott Határ Attila.

A Korda Racing csapattulajdonosa most kijelentette, nem szeretne sokat beszélni, bízik abban, hogy akár mindhárom párosa győzhet a Zemplén Rallye-n, és végre megszületik a csapat első 2022-es bajnoki címe.

„A szavak helyett most ezen a hétvégén beszéljenek a tettek. Most kizárólag egy foglalkoztat, legyen meg a csapat idei első bajnoki címe, és úgy vélem, most kézzel fogható közelségben vagyunk mindehhez. Az utolsó centiméterig támadni fogunk, nevek nélkül mondom, bízom a fiaimban” – mondta Korda Erik csapattulajdonos.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing
A Korda Racing együttműködő partnerei: HUNÉP Zrt., Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercure Rent a Car Kft., Vinex Plus Hungary Zrt., Bartron ’07 Kft., 24H Parcel Zrt., TESCO Biztosítás, Corax-Bioner Zrt., TIMKETT Kft., PA-COMP Kft., MG Projet Kft., Pannon Tervstúdió Kft., Welltest-Info Kft., Green-Goes Kft., Hegymegi Zsolt, Vital Park Kft, Road Partner s.r.o., Szerszámbróker Kft., ZeemPlusz Kft., Sandlander.
2022. november 11.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.