Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. November 06. 17:19, szombat | PR

Közeleg a tél - ideje befűtenünk! De mivel?

Közeleg a tél - ideje befűtenünk! De mivel?

Közeleg a tél - ideje befűtenünk! A különféle új, alternatív és környezetbarát fűtési megoldások mellett állandó népszrűségnek örvendenek a korábban is eredményesen alkalmazott fűtési módszerek is.

Ilyen például az olajradiátor is.

Az olajradiátor működési elve, hogy a benne lévő szilikonolajat felmelegíti, és ezzel közvetíti otthonunk melegét. A hő ugyanakkor ebben az esetben is elektromos segítséggel áll elő, így ezt a típusú fűtést az elektromos fűtések közé soroljuk.

Sokan ellenállnak az elektromos fűtésnek, hiszen az jelentősen költségesebb tud lenni társainál, azonban fontos, hogy az olajradiátor az elektromos áram használata ellenére sem számít drága fűtési módnak. Hogy miért? Hiszen mobilis, nem szükséges beszerelni, tehát a bekerülési költséggel nem szükséges számolni. Tovább csökkenti a fűtési költségeket a mozgathatóság, valamint az igény szerinti használat.

Az olajradiátorokat nem szükséges állandóan áram alatt tartani, igényünk szerint tudjuk az elektromos hálózathoz csatlakoztatni. Emiatt különösen kedvelt megoldás lehet kisebb helyiségekben, hiszen egyrészt nem foglal nagy helyet, mégis kellő hőt képes leadni. Mindezt ráadásul alacsony költségen, hiszen a helyiség felfűtését követően azonnal ki is húzható a konnektorból. Ideális megoldás lehet irodák, nyaralók, garázs vagy egyéb kisebb alapterülettel rendelkező helyiségek fűtésére.

A mobilitása kapcsán fontos kiemelni, hogy görgőinek köszönhetően nem csupán az ingatlanon belül, de akár több ingatlan között is könnyedén mozgatható. Súlya és mérete is lehetővé teszi mindezt, akár autóval is bátran és egyszerűen szállítható. Ráadásul újbóli üzembe helyezése sem igényel különösebb odafigyelést, szaktudás nélkül üzemeltethető.

Az irodai dolgozók legjobb barátja az olajradiátor, hiszen mobilitásán túl az is előnyének mondható, hogy egy-egy helyiségen belül akár csak kisebb területek is fűthetőek általa. Ki ne hallott volna már olyan irodáról, ahol az ideális hőmérséklet beállítása vita tárgya lett? Ebben az esetben kiváló megoldás az olajradiátor!

Szinte mindenhol bátran használható, azonban biztonsági okokból vizes helyiségekben, különösen fürdőszobában nem javasolt üzemeltetése.

Számos helyen jól alkalmazható tehát az elektromos áramellátástól függően, azonban éppen emiatt némi odafigyelést is igényel. Fontos, hogy amikor hosszabb távra elhagyjuk az adott helyiséget (például elmegyünk az irodából) feltétlenül helyezzük üzemen kívül a készüléket. Az olajradiátorban található olaj ellenáll ugyan az égésnek és a robbanásnak, ráadásul nem bocsát ki szén-monoxidot sem, mégis javasolt körültekintően és csak a szükséges időben használni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 18:02, péntek | PR

Fogadjunk, hogy online is megéri megtenni a téteket!

Sokan ragaszkodnak az offline módszerekhez, s ez a sportfogadás világában sincsen másként.

2021. November 12. 15:53, péntek | PR

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit.

2021. November 12. 12:05, péntek | PR

K&H: 58 évesen már nyugdíjba szeretnének menni a magyarok de csak 10 évvel később fognak

Változás történt a magyarok megtakarítási céljait felsoroló toplistán - derül ki a K&H biztos jövő indexéhez készített reprezentatív felmérésből.

2021. November 10. 18:27, szerda | PR

Különleges helyszínen veszett el a kontroll a BrandFestivalon

Teltházzal zajlott a 20., jubileumi alkalommal megrendezett, kétnapos BrandFestival. Az eseményt egy teljesen új és szokatlan helyszínen, az Etele Pláza mozitermében, a Cinext Etelében rendezték meg.