Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 27. 13:38, hétfő | Helyi
Forrás: - Fábián Adrienn -

Közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát SE

Közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát SE

A Kiskun Természetbarát SE 2014. január 24-én 17 órakor tartotta közgyűlését a Szakmaközi Művelődési Házban.

A szeles-hideg téli idő, a havazás ellenére és az iskolai szalagozók árnyékában is teltházzal nyitotta meg a közgyűlést Bozó Lajos, az SE elnöke. Mosolyogva nézett körül azt látva, hogy pótszékek sora került elő a másik teremből, hogy mindenkinek jusson ülőhely.
Elsőként a két túraszakosztály vezetőt, Kovács Ferencet (Talpasok szakosztálya) és Kristóf Klárát (Bakancsosok szakosztálya) kérte fel, hogy megtartsa beszámolóját az elmúlt évről. Mindkét összefoglaló rendkívül érdekes és sokszínű volt, a színvonalat pedig emelte a túrákon készült és a falra kivetített fotógaléria látványa.
A közgyűlés egyben mérföldkő is volt az egyesület életében, mert Kovács Ferenc túravezető ünnepélyesen bejelentette részleges visszavonulását. Elmondta, hogy a nagyobb lélegzetvételű, tehát több napos, nehezebb túrákat átadja egy olyan túratársnak, akinek hozzáértéséhez nincs kétség sem az ő, sem a túratársak részéről. Az új túravezető – Rádi Ferenc személyében – megköszönte a megtisztelő szavakat, majd megosztotta a jövőre vonatkozó elképzeléseit a megjelentekkel, akik tapssal értettek egyet mind a visszavonult túravezetővel, mind pedig utódja terveivel. A továbbiakban Kristóf Klára, a Bakancsosok túravezetője olvasta fel a 2014. évi terveket. Végül Bozó Lajos, az SE elnöke záró szavaiban rövid pénzügyi áttekintést adott az elmúlt évről. Beszámolt az adók 1%-ának és a befolyt tagdíjak összegéről, majd a kiadásokról. Sajnos az önkormányzat révén semmilyen támogatáshoz nem jutottak az elmúlt évben, de bizakodva tekint a jövőbe, hiszen a létszámot látva egyre nő az egyesület aktív tagjainak száma.
Itt szeretném megemlíteni, hogy bárkit szívesen látnak a jövőben szervezett túrákon, nem kell tagtársnak lenni ahhoz, hogy egy-egy kiránduláson részt tudjanak venni. Viszont pénzügyekben kedvezőbb, ha az ember tagságot is vállal.
A továbbiakban kézfeltartással szavaztak az elmondottakról, melyen szinte egyöntetű volt a döntés minden kérdésben.
A közgyűlést hagyományoknak megfelelően Batyusbál zárta, ahol roskadásig megrakott asztalok csalogatták a jókedvű túratársakat. Szinte mindenki hozott pár ízletes falatot, saját készítésű süteményt, szendvicset, vagy ezek leöblítésére italt az asztalra. Fotógalériánk tanúskodik a baráti, de mondhatjuk inkább úgy, hogy családias hangulatról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA