Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. December 19. 08:43, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Közös gyermekük szeme láttára késelte halálra feleségét

Közös gyermekük szeme láttára késelte halálra feleségét

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 39 éves marokkói származású férfival szemben, aki 2021 áprilisában, egy zuglói parkolóban, a 2,5 éves közös gyermekük szeme láttára, brutális kegyetlenséggel késelte halálra a válófélben lévő feleségét.

A vádirat szerint a férfi tanulmányok folytatása céljából tartózkodott Magyarországon, amikor 2017-ben megismerkedett a sértettel. A párnak 2018-ban közös gyermeke született, később összeházasodtak. Nem sokkal később a kapcsolatuk megromlott, rendszeressé váltak közöttük a viták és veszekedések, ezért a sértett kérésére a férfi elköltözött, de ezt követően is zaklatta a feleségét.

A sértett pert indított a házasság felbontása iránt, amelynek keretében a bíróság úgy rendelkezett, hogy a vádlott a gyermekével kizárólag kéthetente, meghatározott időtartamban tarthat kapcsolatot egy erre a célra kijelölt budapesti családsegítő intézményben.

Ilyen előzmények után a férfi elhatározta, hogy a kapcsolattartás következő napján, 2021. április 24-én megöli a sértettet. Tudta, hogy a nő mindig gépkocsival érkezik, ezért az elkövetés helyszínéül a sértett gépkocsiját választotta. A vádlott az elkövetést és utána annak leplezését is részletesen kitervelte. Az elkövetés napján a hátizsákjába tett több, sötét színű ruhadarabot - kabátot, nadrágot, sapkát, maszkot -, és egy nagyméretű kést, majd kerékpárral elindult a kijelölt zuglói intézményhez. A helyszínen letette a kerékpárt, felvette a sötét színű fedőruházatot, magához vette a kést, és várta a sértettet.

Hamarosan megérkezett a nő a kisgyermekkel, és leparkolt. A férfi az autóhoz futott, kinyitotta a jobb első ajtót, beszállt a járműbe és a késsel azonnal rátámadt a sértettre. A vádlott rendkívüli embertelenséggel és brutalitással, kitartóan, testszerte szurkálta és vagdosta a sértettet. aki próbált védekezni és a szúrásokat elhárítani, miközben hangosan segítségért kiáltozott.

A sértett a kíméletlen bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a helyszínen életét vesztette, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A 2,5 éves gyermek a hátsó ülésen szemtanúja volt édesanyja brutális bántalmazásának és halálának.

A férfi az elkövetés után kiszállt az autóból és elfutott, majd a környező épületeket megkerülve tért vissza a támadás helyszínére. Ezalatt levette az elkövetéskor viselt sötét színű fedőruházatot, amit az út melletti szeméttárolókba dobott. A helyszínre visszaérkezve igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy csak akkor és ott szembesült a sértett elleni támadással, a rendőrök azonban elfogták.


A Fővárosi Főügyészség a 39 éves férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. A főügyészség a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetésére is indítványt tett a vádiratban. Az elkövető jelenleg is letartóztatásban van.

Fotó: Rendőrség

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő