Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 12. 23:03, vasárnap | Helyi

Kulturális találkozót tartottak a Kiskunfélegyháza környéki nyugdíjas klubok

Kulturális találkozót tartottak a Kiskunfélegyháza környéki nyugdíjas klubok

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete nyolcadik alkalommal szervezte meg a Térségi Nyugdíjas Klubok Kulturális Találkozóját.

A 2022. június 11-én, szombaton megtartott rendezvénynek ezúttal Fülöpjakab adott otthont.

A Teleház udvarán felállított sátorban Bugac, Kiskunfélegyháza, Fülöpjakab, Jászszentlászló, Kunszállás és Városföld nyugdíjas klubjainak tagjai mutatták be a vers, tánc, dalcsokor, mese és színházi jelenet témájú előadásaikat. Valamennyi résztvevő nagy odafigyeléssel készült fel a fellépésre, amely során mindenki láthatta, hogy a szépkorúak nemcsak tehetségesek, hanem a közösségi szellem is munkál bennük.

A találkozón részt vett Lezsák Sándor, Kiskunfélegyháza és térségének országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében az emberi élet három nagy szakaszáról – a gyermekkor, a felnőttkor és az időskor, avagy ahogy mások szokták mondani, a hogy tetszik lenni? korszakáról beszélt. Hangsúlyozta: 2,6 millió nyugdíjast érint az idén júliusban megvalósuló 3,9%-os nyugdíjkorrekció, a jövő esztendőben esedékes 13. havi nyugdíj pedig februárban fog majd megérkezni a nyugdíjas háztartásokba. Lezsák Sándor jelezte azt is, hogy a lakiteleki Népfőiskola 2022 őszén Nyugdíjasok Szabadegyeteme címmel új programot fog indítani azon érdeklődők számára, akik újabb tudásokkal szeretnék gazdagítani a már meglévő ismereteiket. Köszöntője végén azt kívánta, a nyugdíjasok esetében előforduló csalódások és betegségek ellenére mindenkiben maradjon meg az az élni akarás, amelyet a fülöpjakabi rendezvény is hűen bizonyít.

A nyugdíjas csoportok műsorszámai után Leblanc Győző és Tóth Éva operett előadásokkal lépett a színpadra, együtt énekelve a közönséggel. A Fülöpjakabon megrendezett kulturális találkozó ismét lehetőséget teremtett a Kiskunfélegyháza környezetében lévő nyugdíjas szervezetek találkozására, amelyre a koronavírus járvány miatt az elmúlt esztendőkben kevesebb lehetőség volt.

Részt vett nyugdíjas szervezetek: Bugaci Nyugdíjas Klub, Fülöpjakab Őszidő Klub, Jászszentlászlói Nyugdíjas Klub, Kiskunfélegyházi Kossuthosok Klubja, Kiskunfélegyházi Kunplast Nyugdíjas Klub, Kiskunfélegyházi Pedagógus Nyugdíjas Klub, Kiskunfélegyházi Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub, Kiskunfélegyházi Népdalkör, Kunszállási Arany Alkony Nyugdíjas Klub, Városföldi Nyugdíjas Klub.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.