Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Március 03. 14:50, hétfő | Helyi
Forrás: BAON.hu

Kupakgyűjtés a beteg fiúnak

Kupakgyűjtés a beteg fiúnak

A városban kihelyezett plakátokon kér segítséget beteg fia gyógyíttatásához egy elkeseredett édesanyja Kiskunfélegyházán. Nem pénzt kér, csak műanyag kupakokat.

Török Jánoskáról már korábban beszámoltunk. A tizenhárom éves fiú a család második gyermekeként egészségesen látta meg a napvilágot. Születése után azonban vírusfertőzést kapott. Feltételezések szerint ez okozott nála agykárosodást. Ezen felül epilepsziában szenved, asztmával és allergiával küzd – mondta el lapunknak az édesanya, Törökné Varga Julianna.

Hozzátette, fia állandó felügyeletre szorul. – Egy percre sem lehet magára hagyni, de intézetbe sem szeretnénk beadni – panaszolta az anyuka, aki fia felügyelete miatt dolgozni sem tud. A családfő keresetéből viszont nagyon szűkösen élnek. Nagyobb része Jánoska gyógyszereire megy el. A fiú 6 éves kora óta szed rendszeresen gyógyszert. Az anyuka elmondta, számtalan orvosnál jártak már, de sajnos a fiát illetően sötétben tapogatózik az orvostudomány. Julianna mindent megtesz kisfia gyógyulása érdekében, ezért találta ki a kupakgyűjtést is.
Jánoska édesanyjával, Juliannával. A fiút nem lehet magára hagyni, de intézetbe se szeretnék beadni.

Mint mondta, pénzt nem szeretne kérni, mert tapasztalatból tudja, nem szívesen adakoznak az emberek. De abban bízik, hogy a háztartásokban feleslegessé vált műanyag kupakokat szívesen összegyűjtik. Megtudtuk, a kupakokat egy helyi műanyag-feldolgozó veszi át a szülőktől, kilójáért 80 forintot kapnak. Az összegyűjtött kupakokat a Spar áruházakban adhatják le a segítő szándékú félegyháziak, de a szülők szívesen el is mennek érte. Az édesapa, Török János telefonszáma: 70/77-31-506.

Forrás: BAON

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.