Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Július 31. 16:02, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Kutyaketreceket mázoltak a futók

Kutyaketreceket mázoltak a futók

„Ne előlük, értük fuss” a mottója annak a jótékonysági futásnak melynek résztvevői az állatmenhelyek támogatására, az önkéntes munka fontosságára szeretnék felhívni az emberek figyelmét

„Ne előlük, értük fuss” a mottója annak a jótékonysági futásnak melynek résztvevői az állatmenhelyek támogatására, az önkéntes munka fontosságára szeretnék felhívni az emberek figyelmét. Az országos kezdeményezés résztvevői július 30-án délelőtt érkeztek Kiskunfélegyházára, ahol a Jogging Szuperinfó Futó Klub tagjai csatlakoztak hozzájuk. A sportolók nem csak a futásból, de a munkából is kivették részüket, ecsetet ragadtak és kutyaketreceket mázoltak.
A futók július 27-én Érdről indultak, Tárnok, Budapest, Gödöllő, Cegléd, Szentes, Kiskunfélegyháza, Baja, Mohács, Szekszárd érintésével augusztus másodikán érkeznek Székesfehérvárra. Terveik szerint a hét napos, ötszáz kilométeres táv alatt több száz futó, kerékpáros, fogyatékkal élő, és egészséges gyermek csatlakozik hozzájuk – mondta el Lajkó Csaba, főszervező. A jótékonysági futással fel kívánják hívni a figyelmet a felelős állattarásra, az állatvédelmi törvény betartására és betartatására, az örökbefogadás népszerűsítésére, az állatotthonokban végzett lelkiismeretes munkára is. Ugyanakkor toborzás az ott végezhető társadalmi munkára, de nem titkolt céljuk az adománygyűjtés sem – tette hozzá a székesfehérvári sportoló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 08:29, vasárnap | Helyi

Tetőzik az áprilisi nyár, de egyre közelebb a fordulat

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik.

2024. Április 14. 08:21, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 14. - HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA

2024. Április 14. 08:20, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 14. - HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA

2024. Április 13. 20:10, szombat | Helyi

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek a szárazság miatt

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és JÁsz-Nagykun-Szolnok vármegyét érintik az intézkedések.