Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Július 20. 10:25, hétfő | Bulvár
Forrás: HVG

Kutyáknak sem ártana a biztonsági öv a kocsiban

Kutyáknak sem ártana a biztonsági öv a kocsiban

Gyakran látni a forgalomban, hogy a vezető ölében ül a kutyája, nem is beszélve a fejüket az ablakon kilógató négylábúakról. Sokat ragozni talán felesleges is mennyire nem biztonságos egyik jelenség sem.

Gyakran látni a forgalomban, hogy a vezető ölében ül a kutyája, nem is beszélve a fejüket az ablakon kilógató négylábúakról. Sokat ragozni talán felesleges is mennyire nem biztonságos egyik jelenség sem. A Skoda több kutyás kiegészítőt dobott piacra, annak érdekében, hogy a házi kedvencek is biztonságban utazhassanak.

A nyári vakáció és a hosszabb autós utazások kapcsán minden kutyatulajdonosban felmerül a kérdés, vajon melyik a jobb a házi kedvencének, ha otthon marad, vagy ha ő is beül az autóba. A többség valószínűleg az utóbbit választja, ami újabb kérdéseket vet föl, többek közt azt, hogy hogyan lehet négykerekű barátainkat is biztonságban tudni. Mivel egy esetleges ütközésnél a kutyák még nagyobb veszélyben vannak, hiszen nincsenek bekötve és légzsákok sem védik úgy őket, mint az utasokat, a Skoda most erre szeretne megoldást kínálni egy biztonsági kutyahámmal.

Az ötlet nem újkeletű, hiszen az erre szakosodott boltokban már régóta lehet ilyen kiegészítőket vásárolni, az viszont ritkaság számba megy, hogy egy gyártó a gyári extrák között kínáljon efféle dolgokat. A másik hasznos most bemutatott felszerelés a hátsó üléskárpitok védelmét szolgáló, ülések közé rögzíthető ponyva, amely a leterített pokróc professzionálisabb alternatívája.

Ehhez hasonló praktikus kiegészítő még a kétféle térelválasztó rács, melyek közül az egyik a csomagtér kettéosztását szolgálja, a másik pedig a hátsó ülések fejtámlája mögé szerelve meggátolja, hogy a kutyusok előremásszanak a csomagtartóból. Utóbbi egyébként kizárólag a Fabia és a Superb kombihoz lesz rendelhető, míg előbbi az Octavia puttonyos változatához is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.