Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Július 25. 14:58, csütörtök | Helyi
Forrás: - szerk. -

Lakberendezés raklapokból!

Lakberendezés raklapokból!

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben hatalmas divattá nőtte ki magát

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben hatalmas divattá nőtte ki magát. Az efféle újrahasznosítás, újragondolás egyrészt olcsó (új raklap [MÁV - EURÓS] 2500 Ft körül, használt 1500 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), másrészt rendkívül jól variálható, nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is.

Ülőalkalmatosságok, bútorok a nappaliba
Egy-egy kanapé, vagy dohányzóasztal székekkel, fotelokkal akár százezrekbe is kerülhet, pláne ha egyedi, dizájnos bútort szeretnénk vásárolni. Azonban ha elég kreatívak vagyunk, és kézügyességgel is megáldottak, akkor ennek töredékéért 5-10.000 Ft-ból készíthetünk magunknak sarokülő garnitúrát, fotelokat, tv állványt, illetve bármit, ami beleillik a megálmodott környezetünkbe.

Kerti bútorok
Amint beköszönt a tavasz, majd a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban. A raklapból készült kerti bútorok a funkciójukon túl hangulatossá teszik környezetünket, és nem utolsó sorban a megfelelő felületkezelés révén időtállóak.

Függőágyak
Egy újabb alternatíva szintén a kertbe. Egy kellemes nyári délutánon nincs is annál jobb, ha a saját készítésű hintaágyunkban olvashatjuk kedvenc könyvünket az árnyékot adó lombok alatt. Nem is bonyolult elkészíteni, hiszen magát az alapot csak egy szimpla lécekkel megerősített raklap alkotja, amit kötéllel központosítva akaszthatunk fel.

Székek
Az asztalok mellé székek, fotelok, padok is készíthetőek, szintén egyszerűen és olcsón. Egy 2 személyes pad szivacsokkal, nagyjából 3-4.000 Ft-ból kijön.

Csak a képzelet szabhat határt
Szinte végtelen lehetőség rejlik a raklapok alternatív felhasználásában. Csak kreativitás, kézügyesség és természetesen raklapok kellenek. Ha adott ez a 3 dolog, akkor már csak a képzeletünk szabhat határt, mert a pénztárcánknak biztosan nem okoz gondot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.