Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 16. 14:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Lángra lobbant az adventi koszorú harmadik gyertyája is

Lángra lobbant az adventi koszorú harmadik gyertyája is

Városunk adventi koszorúján Balla László alpolgármester és Hajagos Gyula, a Szent István Templom esperese gyújtotta meg a harmadik gyertyát december 15-én.

A négy gyertya olyan érzésekre hívja fel a figyelmet, amire mindannyiunknak szüksége van. Szükségünk van a hitre, a reményre, az örömre és a szeretetre. Most advent harmadik vasárnapjához érkezve az öröm rózsaszín gyertyája fog felgyulladni az adventi koszorúkon. Az öröm olyan érzés, amely után mindannyian vágyódunk. Olyan jól érezzük magunkat, ha öröm ér bennünket. És ha az ember készül is erre az örömre, és reményei valóra válnak, beteljesednek, akkor még nagyobb öröme lesz. Mi azzal a biztonsággal készülhetünk Karácsonyra, hogy csak idő kérdése és el fog érkezni a Szent Este és az angyalok örömmel énekelnek, békességet hirdetnek az egész világnak. Ha mi ezt az örömöt át akarjuk élni, akkor nekünk is tennünk kell valamit azért, hogy öröm legyen a szívünkben. Mert Jézus Krisztus azért jött el, hogy isteni tiszta örömmel ajándékozzon meg bennünket. Az első meglepetés után a pásztorok is örömmel útra keltek, és látták a gyermeket, erről a betlehemieknek is beszéltek. Vajon mi, amikor találkozunk egymással – akár az ünnepi készülődés forgatagában – akkor tudunk-e valami olyat mondani a másik embernek, ami örömmel tölti el az ő szívüket. Vagy pedig kesergünk és sajnáltatjuk magunkat, hogy miért rossz nekünk. A pesszimizmus nagyon sok ember alaphangulata és ez sajnos ragályos. De ha mi tudjuk az örömünket megosztani másokkal, akkor a megosztott öröm kettős öröm, mert az már nem csak az enyém, hanem a másik ember öröme is – mondta beszédében Hajagos Gyula atya és arra biztatott mindenkit, hogy próbáljon meg örülni az apró dolgoknak és ossza meg örömét másokkal is. És amikor otthon meggyújtjuk az adventi koszorún a harmadik gyertyát, akkor a mi szívünkben is lobbanjon fel az öröm.

A plébános beszédét követően Balla László alpolgármester és Gyula atya közösen gyújtották meg városunk adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

Az ünnepséget a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola diákjai karácsonyi műsorukkal tették emlékezetessé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.