Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 24. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: BMRFK

Látni és látszani

Látni és látszani

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos.

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra felkészülési időszakot hirdet a fokozott világítás-ellenőrzés előtt. 2013. október 1. és december 15. között mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit. Az akció részeként térítésmentesen ellenőriztetheti látását a kezdeményezéshez csatlakozott optikákban.
A „Látni és látszani” kampány az autósokért van! A rendőrség célja a minél biztonságosabb közlekedés, a látási viszonyok javulása, a gyorsabb ellenőrzés elérése. Az akcióban részt vevő autósok ugyanis igazolólapot kapnak a regisztrált szervizektől, amelyet az igazoltató rendőrnek kell bemutatni az ellenőrzés során. A rendőrségi közúti gépjárművilágítás-ellenőrzésnél könnyített lehet az eljárás, ha az autós az előzetes átvizsgálást igazoló lapját bemutatja.
A tél közeledtével kiemelten fontos a látás és a láthatóság kérdése, ugyanis jelentősen romlanak a látási viszonyok és hosszabb a sötétedés utáni időszak is. Így minden autós saját érdeke is, hogy átvizsgáltassa gépjárművét és ellenőriztesse látását. Ehhez pedig egy díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál! A www.latnieslatszani.hu weboldalon található szervíz- és optikuskereső segítségével könnyedén megtalálja az Ön lakhelyéhez legközelebb eső regisztrált partnert.

Ellenőrzési szakasz kezdete: 2013. október 1.
Rendőri ellenőrzés kezdete: 2013. november 7.
Ellenőrzési szakasz vége: december 15.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA