Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2016. Július 06. 14:16, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Légi szúnyogirtás várható!

Légi szúnyogirtás várható!

Városunkban a légi kémiai védekezésre 2016. július 14-én a napnyugtát megelőző időszakban kerül sor. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2016.július 15-16.

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. Városunk lakosságának részéről a gyérítések semmilyen gazdasági tranzakciót nem igényelnek.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

Mivel a gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni, így Kiskunfélegyházán és környékén is megtörténik az irtás a fent közölt időpontban.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX1 ULV Forte készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 15:38, hétfő | Helyi

Motor és autó ütközött össze az M5-ösön

A Szeged felé vezető oldalon, Kiskunfélegyháza közelében történt a baleset.

2024. Június 17. 09:29, hétfő | Helyi

Attila utca, Körpatika előtti szakasza lezárásra kerül

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Üzlet-tulajdonosok!

2024. Június 17. 08:36, hétfő | Helyi

Újra 5S nap a Dózsában

A program 2016-ban indult a Magyar AOTS Társaság szervezésében. Ez az 5S Public, ami a Clean Up Japan mintájára jött létre a japán alapítók személyes támogatásával.

2024. Június 16. 08:28, vasárnap | Helyi

A Duna hullámterében erdőlátogatási tilalmat vezettek be

A Duna áradása miatt a Gemenc Zrt. erdőlátogatási tilalmat rendel el a közvetlen életveszély elhárítása érdekében.