Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 23. 14:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Legyenek újra félegyházi születésűek

Legyenek újra félegyházi születésűek

Többek között e feladat megvalósításáról beszélt ma (április 23-án) tartott sajtótájékoztatóján Kollár László képviselő úr (JOBBIK).

Többek között e feladat megvalósításáról beszélt ma (április 23-án) tartott sajtótájékoztatóján Kollár László képviselő úr (JOBBIK).

A képviselő úr bevezetőként említést tett a 2015-ös tapolcai időközi választásról, mely Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében április 12-én zajlott, Lasztovicza Jenő váratlan halálozása okán. Függetlenül attól, hogy ki nyerte a választást, Kollár László elmondta, hogy a választásokon megjelent Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár is. Ez azért nagy jelentőségű, mert köztudott, hogy a tapolcai kórház is hasonló helyzetbe került, mint 2010-ben a mi kórházunk. Tapolcáról szintén átkerültek az aktív ágyak Ajkára, onnan pedig az elfekvő illetve a rehabilitációs ágyak kerültek vissza Tapolcára. Csakúgy, mint itt Kiskunfélegyházán.

Kollár László képviselő úr véleménye szerint a tapolcai választások előtt a kampányolás során, igaz csak burkoltan, de azt lehetett sejteni, hogy amennyiben a FIDESZ nyeri meg a választásokat, úgy visszaállítják az aktív ágyakat a tapolcai kórházba. Dr. Zombor Gábor államtitkár úr legalábbis ígéretet tett, hogy ez irányban lépéseket fog tenni.

Jogosan merül fel a kérdés bennünk félegyháziakban, hogy nálunk nem lehetne visszaállítani az aktív ágyakból legalább annyit, hogy legyenek Kiskunfélegyházán született gyerekek?

Kollár László ez ügyben javaslatával szándékozik megkeresni Csányi József polgármester urat, valamint Lezsák Sándor országgyűlési képviselő urat is:

  • Legyen szülészet-nőgyógyászat
  • Legyen fül-orr-gégészet
  • Legyen belgyógyászat 1 napos sebészettel Kiskunfélegyházán.

Utóbbi két osztály megvalósítása alapvető fontosságú, ha a szülészeti osztály működtetését tűzzük ki célul városunkban.

A jobbikos képviselő másik fontos célkitűzésének tartotta az utazás megoldását a kecskeméti kórházba illetve az onnan való hazajutást. Ösztönzi, hogy legyen olyan közvetlen buszjárat, amivel egyszerűbbé válik a kecskeméti kórházba illetve az onnan való hazajutás. Hiszen 2010 óta akik külterületen élnek, azoknak be kell buszozniuk Kiskunfélegyházára, majd onnan át Kecskemétre, hogy kórházi ellátásban részesülhessenek. Nem beszélve arról, hogy a betegszállító segítségével történő utaztatás 1 napot vesz igénybe.

A képviselő úr elmondása szerint nem is olyan régen felvették a kapcsolatot a Kunság Volánnal az üggyel kapcsolatosan, de nem jutottak előbbre, válaszra sem méltatták a megkeresést. Kollár László újra ösztönözni szeretné a képviselő testületet a probléma közös erőből történő megoldására, hogy legalább az alapvető orvosi ellátásban zökkenőmentesen tudjanak részesülni a rászoruló külterületi lakosok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.