Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 15. 08:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: - Adrienn -

Levendula – a lélek balzsama

Levendula – a lélek balzsama

Csodálatosan aromás, fűszeres, kellemes illata elbűvöl minket, harmóniát teremt az egész testünkben. Frissít, regenerál, felüdít és nyugtat egyszerre.

Készítsünk varázsszert!
Levendulamasszázshoz készítsük el az olajunkat. 10 ml mandulaolajba keverjünk 10 csepp levendulaolajat. Készíthetünk úgy is, hogy bázisolajunkba beleteszünk szárított levendulavirágot és hagyjuk állni legalább egy hétig.

Kiváló ecsetelő
Az így kapott csodaszert nemcsak masszírozáshoz tudjuk használni, hanem külsőleg, ecsetelőként alkalmazva segít a zúzódások, rovarcsípések elmulasztásában, a mitesszerek leszárításában és más bőrhibák gyógyulásában, még az olyan súlyos esetekben is, mint a pikkelysömör, vagy az ekcéma.

Fájdalomcsillapító szérum
Kiváló gyógyír reumás fájdalmak, idegzsába kezelésére is. Ehhez kenjünk az olajunkból a sajgó testrészünkre, és alaposan dörzsöljük be.

Lélegezzük be!
A levendula javítja az életfolyamatokat, fokozza a testi és lelki frissességet. Aromaterápiában használva nyugtató, lazító, fertőtlenítő hatása is kiváló. Nemcsak fejfájás, hanem levertség és stressz ellen is hatásos, sőt, a hirtelen hangulatváltozások kiegyensúlyozására is beválik. Amellett, hogy oldja a feszültséget, élénkítő és serkentő hatása is van.

Levendulafürdő
Fürödjünk levendulában! Öntsünk egy keveset az általunk készített csodálatos olajból a fürdővizünkbe, és a levendula összes jótékony hatását élvezhetjük hosszú percekig, de utána még órákig kifejti áldásos hatását.

Sportoláshoz
A levendula illóolaj a bőrbe masszírozva 1 órán belül a bőr mélyébe, egészen az izmokig felszívódik, ezért sportolás, nehéz fizikai munkavégzés előtt és után is nagy megkönnyebbülést jelent, kiegészülve a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással.

Masszírozzuk ki a fájdalmat!
A levendulaolajos masszázzsal elűzhetjük az egész napos fáradságot, megszabadulhatunk az izomfájdalmaktól, de még a reuma okozta kínoktól, gyulladásoktól is. Kenjük be jó alaposan az egész testet a levendulás olajjal, majd a lábaiktól kiindulva, a szív irányába alaposan masszírozzuk meg az egész testet. Túlzott stressz esetén főként a nyak és a váll izmait gyúrjuk át!

Lábfürdő
Készítsünk kellemesen forró lábfürdőt. A levendula számos jótékony hatása mellett gombaölő, antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és a vírusokkal is elbánik, még akkor is, ha a körmünk fertőződött meg.

Menstruációs görcsökre
A nehéz napokon is enyhülést hozhat a levendulás olajunk. Csillapítja a fájdalmat, de még az erős görcsökkel is megbirkózik. Dörzsöljük be vele a derekunkat, és kenjük be simogató mozdulatokkal a hasunkat is. Tegyünk néhány cseppet a párologtatóba, így a rossz közérzetünk, nyomott hangulatunk, feszültségünk is csillapodik.

Gyógyír a szemnek
Nem elhanyagolható tulajdonsága a levendulának a természet adta szépsége. Nemcsak kertünket díszítheti, de a szobában is gyönyörködhetünk benne. Fonhatunk belőle koszorút, csokorba köthetjük, vagy akár egy tálba morzsolhatjuk a szirmait. Amikor csak rápillantunk, éltető energiával árasztja el a testünket, lelkünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.