Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 27. 07:15, péntek | Külföld
Forrás: mno / MTI

Lezuhant egy helikopter, többen meghaltak

Lezuhant egy helikopter, többen meghaltak

Lezuhant csütörtökön egy utasokat szállító helikopter Romániában, a Tulcea megyei Ostrov közelében, a balesetben többen meghaltak – közölték román hírforrások.

Az első jelentések szerint a Moldovai Köztársaságból érkező, szovjet gyártmányú, eredetileg mezőgazdasági munkálatokra használt két helikopter repült csütörtökön a Duna romániai térségében, amikor az egyik gép lezuhant. A fedélzeten öt személy tartózkodott, senki sem élte túl a balesetet.

A balesetet szenvedett Kamov–26-os típusú, két vízszintes rotorral rendelkező helikoptert 1969 és 1980 között gyártották a Szovjetunióban. A két helikopteren ukrán állampolgárok utaztak, akik Törökország felé tartottak. A román légtérhasználatra engedélyt kaptak, és a constancai Kogalniceanu repülőtéren készületek üzemanyagot tankolni.

A helyszínre érkezett rohammentők öt elszenesedett holttestet találtak a lezuhant gép kiégett roncsai között.

A baleset okainak kivizsgálása érdekében a rendőrség és civil repülésirányítás szakértői indultak a helyszínre a román fővárosból.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.