Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 17. 09:15, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Liposzómás C-vitamin

Liposzómás C-vitamin

A jövő C-vitaminja.

Mi a különbség a hagyományos és a liposzómás C-vitamin között?
A C-vitamin világszerte a legnagyobb mennyisében alkalmazott vitamin. Természetes úton sajnos egyre kevesebb C-vitaminhoz jut a szervezet, mivel a zöldségek és gyümölcsök egyre kevesebb vitamint tartalmaznak. A C-vitamin ráadásul rendkívül érzékeny hatóanyag, felbomlik fény, levegő és hő hatására (pl. főzés, fagyasztás), a pótlása tehát elkerülhetetlen.

Gondok a felszívódással
A C-vitamin szervezetbe jutását követően el kell jutnia az emésztőszervekig, viszont ezalatt hajlamos elveszni vagy sérülni. Ennek következtében mire eléri az emésztőszerveket, azok már csak az eredetileg bevitt mennyiség töredékéhez jutnak hozzá. A C-vitamin jelentős része hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Minél nagyobb C-vitamin dózist kap a szervezet, annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle. Számszerűsítve ez annyit jelent, hogy 1000 mg-nál akár a C-vitamin 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná.

A liposzómás C-vitamin 93%-ban felszívódik
A liposzómás C-vitamin forradalmi áttörést hozott a C-vitaminok között. Ennek az új formulának a hasznosulása a legmagasabb a szájon át szedhető C-vitaminok között.
A liposzómás technológiával előállított C-vitamin esetében a C-vitamint olyan természetes foszfolipid réteg védi, mely sejtmembránjainkat is alkotja. Mindegy mennyit viszünk be, a C-vitamin sérülés és veszteség nélkül, könnyen eljut az emésztőszervekig, ahol csaknem 100%-os hatékonysággal szívódik fel a véráramba, majd onnan a sejtekbe. Így nem ürül ki a szervezetből.

Mennyi szükséges belőle?
A jelenleg Magyarországon ajánlott napi C-vitamin mennyiség (80 mg) arra elég, hogy a skorbutot megelőzzük. A legújabb kutatások szerint napi 300-1000 mg C-vitamin bevitel jelentősen hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a civilizációs betegségek, daganatok, szív- és érrendszeri problémák, allergia elleni védelemhez.
Eddig a felszívódási problémák miatt ezt a mennyiséget legoptimálisabb esetben az orvosok intravénásan juttatták be a szervezetbe, ez azonban bonyolult, kényelmetlen és nem éppen olcsó. A liposzómás technológiával előállított C-vitaminnal intravénás minőségű C-vitamin szint érhető, hiszen felszívódási hatékonysága csaknem 100%-os és már elérhető Magyarországon is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.