Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Április 03. 12:55, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Liszteket vont ki a forgalomból a Nébih

Liszteket vont ki a forgalomból a Nébih

Közérdekű bejelentés alapján vizsgált 100 százalékos tönkölybúza liszteket a Nébih, a hatósági ellenőrzés során bebizonyosodott, hogy nagy mennyiségben közönséges étkezési búzalisztet tartalmaznak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerdai tájékoztatása szerint egy állampolgártól kaptak bejelentést arról, hogy egyes tönkölybúza lisztek feltehetően közönséges búzaliszttel kevertek. Az ellenőrök szúrópróbaszerűen négyféle mintát vettek. A laboratóriumi vizsgálatok igazolták a gyanút, a termékek 100 százalékos tönkölybúza liszt helyett körülbelül fele arányban étkezési búzából készült lisztet tartalmaztak.

A Nébih szakemberei helyszíni ellenőrzést is tartottak a lisztek előállítóinál. Az ott tapasztaltak és a laboratóriumi eredmények alapján kötelezték a forgalmazót, hogy az ellenőrzés időpontjáig, március 14-ig kereskedelmi forgalomba került, tönkölybúza liszt megnevezésű termékeket a további hatósági intézkedésig vonja ki a forgalomból, függetlenül azok minőségmegőrzési idejétől.

Az eljárás folyamatban van, a jogsértéseket tartalmazó lista szerint a Biopont Kft. az érintett.

A Nébih további mintavételekkel megkezdte a termékkör átfogó vizsgálatát is, ennek eredményéről később a hivatal weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során