Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 15. 13:36, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Magyar gólkirályt ünnepelhet a liga

Magyar gólkirályt ünnepelhet a liga

Sofron István, a Sapa Fehérvár AV19 csatára lett a gólkirály az osztrák jégkorongliga (EBEL) alap- és középszakaszának összesítése alapján.

A bajnokság honlapja szerint a válogatott játékos 31-szer volt eredményes, klubtársa, Derek Ryan 25 találattal hármas holtversenyben a második lett. Vas Márton 20 góllal a tizedik.

Ladányi Balázs a gólpasszlistán úgy lett negyedik 35 előkészítéssel, hogy kilenc mérkőzést kihagyott sérülés miatt. Palkovics Krisztián (33) a hatodik, Vas (31) pedig a kilencedik ebben a rangsorban.

A ponttáblázaton (gól és gólpassz) Sofron a hatodik (52), Vas a hetedik (51), Ryan a kilencedik (49), Palkovics a tizedik (49), Ladányi pedig a tizenkettedik (48). Az úgynevezett plusz–mínusz-mutatóban – amely azt mutatja, a játékos jégen volt-e lőtt, illetve kapott gólnál – Sille Tamás a hatodik (+20).

A kapusok versenyében a kanadai Adam Munro a lövések 92, Bálizs Bence pedig a 91,3 százalékát védte, előbbi a kilencedik, váltótársa pedig a tizenegyedik. Munrónak 22 győzelme volt az idény eddigi részében, és ezzel a negyedik. Átlagban 2,81 gólt kapott mérkőzésenként, amivel a hetedik.

A Fehérvár megnyerte a fair play-versenyt azzal, hogy átlagban csak 12,32 perc kiállítást kapott a csapat.

Emberhátrány-kivédekezésben hatodik, emberelőny-kihasználásban a hetedik lett az eddigi legjobb idényét produkáló magyar együttes, amely majd a szlovén Olimpija Ljubljanával találkozik a továbbiakban, mely csapat érdekes körülmények között lett a fehérváriak negyeddöntőbeli ellenfele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.