Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 03. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Magyar mentőegységek is keresik a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyeket

Magyar mentőegységek is keresik a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyeket

A magyarországi hatóságok segítségét kérte a Temes megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU) a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyek kereséséhez, a magyar mentőcsapatok el is kezdték a keresést - számolt be kedden a felügyelőség közlése alapján az Agerpres román hírügynökség.

A határ menti romániai megye vészhelyzeti felügyelősége kedd reggel kérte a magyar hatóságok segítségét. "A magyar mentőcsapatok kis idővel ezelőtt el is kezdték a keresést a Makó és Nagylak közötti szakaszon" - idézte az ISU közleményét a hírügynökség.

A Temes megyei ISU mentőegységei kedd reggel újabb csapatokkal egészültek ki, miután két nap keresés után sem sikerült megtalálni a Maros romániai szakaszán vasárnap este történt csónakbaleset négy eltűntjét. A mentőegységek két felnőttet - egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit -, illetve két nagylaki gyereket keresnek.

Az Arad megyei rendőrség közölte, hogy kedden reggel szabadon bocsátották a felborult csónakot kormányzó 33 éves férfit, miután lejárt 24 órás előzetes letartóztatása. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A férfi ellen bűnvádi eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, miután a rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és mielőtt a kormányhoz ült, alkoholt fogyasztott. A csónak nem volt forgalomba helyezve, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba - öt felnőtt és hat kiskorú -, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

A vasárnap esti csónakbalesetben egy gyerek meghalt, négy eltűntet még mindig keresnek a román és magyar mentőegységek.

Fotó: Román Rendőrség

Címkék: baleset, maros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére