Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 12. 17:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Adrienn -

Magyar Spártaiak diadala Szlovákiában

Magyar Spártaiak diadala Szlovákiában

Magyar ezüst és bronz a szlovák Spartran Race extrém akadályfutáson.

Pozsony külvárosában rendezték a Spartan Race extrém akadály futás hétvégéi futamát. A rangos nemzetközi mezőnyben Mester Bálint és Lukács Lilla révén bronzérmet, a csapatversenyben pedig az X2S Cube TEAM Salomon révén ezüstérmet szereztek a magyarok.
A versenyre közel 3000 versenyző érkezett, a hegyi terepen kijelölt pálya gyorsnak és közepesen nehéznek számít a sportág értékelésében: Pozsonyban 6 km hossz, 15 akadály leküzdése volt a feladat. A versenyzők legnagyobb kifogása anno a hiányos pályajelölés volt (sokan tévesztettek emiatt útvonalat) illetve a jellegzetes vizes-saras akadályok hiánya volt.
A magyar csapat az epelényi futam meglepetésszerű győzelme után ide már kiemeltként érkezett, ez Szlovákiában különösen kényes kérdés volt. Mester Bálint a jelenleg legjobb magyar versenyző azonnal a két szlovák favorittal ellépett a mezőnytől, bár a második bolyban már csapattársai Kovács Zsolt és Sipiczki Csaba mellett Muskatal István sífutó is szorosan követte.
A hölgyeknél a legjobb magyar Kempelen Zita nem kezdett ilyen erősen, de neki már több versenytapasztalat van a háta mögött.
Végig szoros volt a küzdelem, Bálint magabiztosan tartotta a dobogós helyet. Az első 10 beérkezőből 4 magyar sportoló volt, ezzel a csapat ezüstéremmel a X2S Cube TEAM Salomon egyértelműen letette a névjegyét a sportág nemzetközi mezőnyében.
Kempelen Zita végül Lukács Lillával együtt érkezett célba, ezzel a bronzérmet két magyar is megszerezte. A verseny végén egy versenybírói döntés miatt Muskatal István is bronzérmet szerzett, így itt is két magyar állt a dobogón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.