Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. November 04. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: origo.hu

Magyarok is dolgoztak a világ legnépszerűbb videojátékán

Magyarok is dolgoztak a világ legnépszerűbb videojátékán

November 4-én jelent meg a világ egyik legnépszerűbb videojáték-sorozatának, a Call of Dutynak a legújabb, Advanced Warfare című része, aminek elkészítésében egy magyar cég, a Digic Pictures is közreműködött.

November 4-én jelent meg a világ egyik legnépszerűbb videojáték-sorozatának, a Call of Dutynak a legújabb, Advanced Warfare című része, aminek elkészítésében egy magyar cég, a Digic Pictures is közreműködött.

A Call of Duty az elmúlt másfél évtized egyik legnépszerűbb videojáték-szériája, amely a II. világháborúval kezdődően a hidegháborún és a modern hadviselésen át egészen a közeljövő konfliktusainak virtuális bemutatásával nyújtott szórakozást az FPS (belső nézetes lövöldözős) műfaj szerelmeseinek. A sorozat legújabb része november 4-én kerül a boltok polcaira, és a budapesti székhelyű Digic Pictures november 3-án délután jelentette be, hogy ők készítették az Activision által kiadott, és a Sledgehammer Games által fejlesztett legújabb epizód, a Call of Duty: Advanced Warfare CG jeleneteit, azaz a játék elején (lásd a lenti videót), illetve a pályák között látható átvezető képsorokat.

A 2002-ben, Andrew G. Vajna és Rabb Sándor Alex által alapított, nagyjából 140 főt foglalkozató Digic Pictures főleg 3D-s animációk, illetve CGI jelenetek készítésével foglakozik (dolgoztak a Terminátor 3: A gépek lázadása egyes jelenetein is), és nem először kerültek kapcsolatba világhírű játékokkal, hiszen az elmúlt években olyan népszerű programokhoz készítettek videókat, mint a Mass Effect 3, a Halo 4 vagy éppen az Assassin's Creed-széria több epizódja. Az utóbbi sorozat legújabb részéhez, a Unityhez szintén ők szállították a hihetetlenül hangulatos, a 2014-es E3 expón bemutatott kedvcsináló előzetest.

A legújabb Call of Duty a közeli jövőbe kalauzolja a játékosokat, ahol a katonák már különleges testpáncélokkal vonulnak harcba, és az Advanced Warfare egyik igazi különlegessége, hogy a szálakat mozgató főellenfél hangját, mozgását és arcát a híres hollywoodi színész, Kevin Spacey kölcsönözte a játéknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során