Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 17. 06:42, kedd | Belföld
Forrás: mti

Magyarország gyorssegélyt küld az erőszakos támadást elszenvedett nigériai katolikus közösségnek

Magyarország gyorssegélyt küld az erőszakos támadást elszenvedett nigériai katolikus közösségnek

Magyarország kormánya háromezer dollár azonnali humanitárius gyorssegélyt nyújt a Hungary Helps Programon keresztül a Nigériai Katolikus Egyháznak - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn az MTI-t.

Mint ismert, vasárnap fegyveresek támadtak rá a nigériai Kafin-Koro település templomára. Az elkövetők a helyi plébánost, Isaac Achi főtisztelendő atyát elevenen égették el otthonában, míg segédjét lőtt sebekkel szállították kórházba. A felajánlott gyorssegéllyel a sebesült túlélő ellátását és a támadás során felgyújtott plébánia helyreállítását támogatja a kormány.

A Hungary Helps Programon keresztül Magyarország kormánya 2017 óta támogatja az erőszakos támadásoknak kitett afrikai keresztényeket. Az elmúlt évek során a program a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együttműködésben járult hozzá a belső menekültek és terrortámadások áldozatainak ellátásához, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újjáépítéséhez és az üldözött keresztény fiatalok tanulmányi ösztöndíjainak támogatásához.

Címkék: nigéria, segély

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.