Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. November 04. 15:04, péntek | Belföld
Forrás: mti

Magyarország ipari termelése 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit

Magyarország ipari termelése 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit

Magyarország ipari termelése 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és 2022 első, második és harmadik negyedévében nem következett be az a visszaesés, amit sokan vártak az Európai Unió szankciós politikája miatt - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteken Ecseren.

Magyar Levente a JYSK lakberendezési kiskereskedelmi áruházlánc új ecseri régiós elosztóközpontjának ünnepélyes megnyitóján kiemelte: az idei első fél évben a logisztikai ágazat a szolgáltatások exportjának 30 százalékát tette ki, amihez hozzájárulnak az olyan világmárkák magyarországi fejlesztései is, mint a JYSK.

Hozzátette, hogy a cég új központja energiatakarékossági szempontból is figyelemreméltó, mivel megépülésével a vállalat évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást spórol meg, ami 3600 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A logisztikai központ működését 5000 négyzetméternyi napelem, napkollektorok és hőszivattyúk biztosítják - mondta.

Fotó: Pixabay

Címkék: ipari termelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk