Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Február 09. 12:02, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Már minden okos…

Már minden okos…

…még a puska is!

Olyan „okospuskák” vannak tesztelés alatt az amerikai hadseregnél, amelyek nagymértékben javítják a cél eltalálási esélyét és vezeték nélküli kapcsolatban állnak a többi fegyverrel. A hírek szerint 6 db ilyen intelligens puskát vett át tesztelésre a gyártótól az amerikai hadsereg.
Ha egy gyakorlatlan lövész ezzel az intelligens célzórendszerrel felszerelt fegyverrel lő, akkor 70 százalékos eséllyel találja el az 1000 m-es távolságban lévő célt, holott egy gyakorlott lövész csak maximum 20-30 százalékos eredményre képes. Az okospuskába épített kamera szenzorjai segítségével nyeri az adatokat környezetéből, többek között még a föld forgásából adódó Coriolis-erőt is, és ezekből optimalizálja a lövést. Tulajdonképpen úgy működik mint a vadászrepülőgépek fegyvere, a lövész egy gombnyomásra indítja a célbefogás folyamatát, majd az intelligens vezérlőrendszer jelzi, ha a befogás megtörtént és lehet tüzelni. A fegyverek a központi számítógéppel és egymással is vezeték nélküli kapcsolatban állnak, amely biztosítja azt a lehetőséget, hogy minden lövész számára azt a célpontot jelöli ki, ami az ő helyzetéből a legnagyobb valószínűséggel található el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.