Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Március 28. 10:44, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Már nem divat a last minute

Már nem divat a last minute

Last minute helyett early bird-akciók. Aki most kezd el gondolkodni azon, hogy hova menjen nyaralni, lehet, hogy már lekéste a legjobb helyeket.

A magyarok körében még mindig a mediterrán országok a legnépszerűbbek, de egyre többen terveznek belföldön pihenni. Nyugat-Dunántúlon elsősorban a fürdőhelyek a leglátogatottabbak – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Ausztriában, Németországban jellemzően január elején eldöntik, hová utaznak. Ennek megfelelően az utazásszervezők is fel tudnak készülni – mondta Grünwald Zsolt szombathelyi utazásszervező, aki szerint már itthon is egyre többen választják a biztos és olcsóbb korai foglalást.

Ez egy jó dolog a tervezhetőség miatt. Könnyebben lehet a szállásigényeket, a közlekedési eszközt tervezni, ezáltal jobb árpozícióba kerülünk. Nem nagyon jellemzőek már a last minute utak – tette hozzá.

Mi magyarok, ha külföldre megyünk, elsősorban a meleg éghajlatot és a tengert keressük.

A mediterrán térség a magyar utazóközönség számára elérhető. A Földközi-tenger szinte valamennyi országát belehelyezhetnénk ebbe a felsorolásba. Vannak új, bevezetésre váró célállomások, ilyenek például Görögország azon szigetei, melyek eddig ismeretlenek voltak az utazóközönség előtt.

A belföldi turizmus minden mérés szerint erősödik. Bár az idei év nem bővelkedik hosszú hétvégékben, így a családok többnyire péntektől vasárnapig tartó felüdülést terveznek.

Az idősebb korosztályok mellett egyre inkább cél a fiatalok megszólítása is a wellnesstermékek által – jelentette ki Spilenberg Andrea turisztikai menedzser. Bükfürdő például régóta ismert az országban és Európa-szerte, de próbálják bemutatni azt az újfajta trendiséget, mely idecsábíthatja a fiatalokat is. Éves átlagban 40/60 százaléka külföldi és a belföldi vendégek aránya.

A belföldi turizmus erősödésében nagy szerepet játszik a SZÉP-kártya, mely számos szálláshely forgalmát növelheti meg a Nyugat-Dunántúlon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.