Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 10. 11:13, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/Fotó: Pénzügyminisztérium

Március 11-ig tart a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

Március 11-ig tart a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

Egy héten keresztül a pénzügyi tudatosság és a vállalkozói kompetenciák iskolai fejlesztése kerül a középpontba a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahéten.

Pénzügyi témakörben a „Pénzügyi tervezés és megtakarítások”, vállalkozói témakörben az „InnoVál(l) - Vállalkozz okosan!” téma van fókuszban. A témahét megnyitójának március 7-én a Pénzügyminisztérium Pénztárterme adott otthont, ahol ünnepélyes keretek között került sor a Pénziránytű Tanári Díjak átadására is.
A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programsorozatba csaknem 1000 iskola közel 170 ezer diákja 450 önkéntes közreműködésével kapcsolódik be idén országszerte. Hazánk 2015-ben alapítóként csatlakozott az European Money Week, Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez. Emellett több éve kiemelt résztvevői vagyunk az OECD/INFE által szervezett Global Money Week világszintű programjának is. A magyar PÉNZ7 2022. március 7-11. között zajlik.

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: a megnyitón végrehajtott érintőkártyás fizetési tranzakcióval jelképesen is elindult Magyarországon a nemzetközi PÉNZ7, a részt vevő 170 ország közül elsőként. Világszerte közel 30 millió diák fogja tanulni a következő hetekben az alapvető pénzügyi-gazdálkodási ismereteket. A magyar PÉNZ7 2017-ben csatlakozott az alapítvány kezdeményezésére a Global Money Week rendezvényeihez, azóta már háromszor kapott elismerést, az OECD Magyarországot is felkérte a jó gyakorlatának nemzetközi bemutatására. Ez egy újabb visszaigazolása, hogy jó úton haladunk – fogalmazott.

Hegedűs Éva, a Magyar Bankszövetség elnökségének tagja felidézte: Magyarország 2015-ben alapítóként csatlakozott az European Money Week, Európa-szerte mintegy 30 országban egyidőben zajló kezdeményezéséhez. Fontosnak nevezte, hogy a pandémia alatt is az iskolákba személyesen vagy online eljutottak a vezetők, bankárok, tapasztalt közgazdászok tanórákat tartani. Az ezekhez készült tananyagok kimunkálásában a Pénziránytű Alapítvány nyújtott segítséget – mondta.
Az ünnepélyes megnyitón került sor a Pénziránytű Tanári Díjak átadására is. A Pénziránytű Alapítvány 6 pedagógust díjazott a pénzügyi tervezés és megtakarítás, valamint digitális pénzügyi biztonság témáiban benyújtott projekt- illetve foglalkozástervéért, egy pedagógus pedig a Magyar Bankszövetség különdíját vehette át.

A PÉNZ7 együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. A témahét keretében akár osztályfőnöki vagy életvitel-, matematika-, történelemórán, élményalapú tananyagok segítségével, interaktív módon sajátíthatják el a diákok a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakat. A pénzügyi döntéseket megkönnyítő, négy korosztály számára készült, digitális környezetben is megvalósítható, modern anyagokat idén is a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország szakemberei fejlesztették. Újdonságként digitálisan támogatott projektterv és a MoneySim pénzügyi szimulációs játék is színesíti a pénzügyi tudatosság fejlesztésének palettáját.

Alapelv, hogy a tanórák kereskedelmi márka megjelenése nélkül valósulnak meg. A felkészülés megkönnyítésére az idei és a korábbi tanévek minden tananyaga (mintavideók, e-learning tananyagok és a webináriumok is) elérhető a www.penz7.hu honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.