Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Szeptember 05. 13:09, hétfő | Helyi
Forrás: Origo

Máris be kellett zárni a világrekorder üvegpadlós hidat

Máris be kellett zárni a világrekorder üvegpadlós hidat

Tízszer annyian akartak átmenni, mint amennyit elbír.

Alig két hete nyitották meg Kínában a világ leghosszabb és legmagasabb üvegpadlós hídját, de máris be kellett zárni. A kínai Csangcsiacsie Nemzeti Parkban átadott látványosság naponta nyolcezer látogatót képes fogadni, ám tízszer annyi ember szeretne átkelni rajta – mondta a CNN-nek a park szóvivője. Arra a kérdésre, hogy az üveg megrepedt-e vagy eltört-e, a szóvivő azt mondta, nem volt probléma, és baleset sem fordult elő.

Arról egyelőre nincs információ, mikor nyitják meg újra a hidat. A zárva tartás alatt a működtetők igyekeznek javítani az infrastruktúrán, beleértve a parkolóhelyeket, a jegyfoglalást és az ügyfelek kiszolgálását. A látogatók arra panaszkodnak, hogy mindenhol szemét van, és nem lehet sehol ásványvizet kapni.

A 430 méter hosszú, hat méter széles és 300 méter magasan átívelő híd egyszerre 800 embert bír el. Padlója három réteg edzettüveg lapból áll, a 99 lap háromszor 4,5 méteres, és 15 milliméter vastag.

Címkék: üveg, üveghíd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.