Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Július 14. 15:46, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Mártélyon nevelkedik a környék legnépesebb gólya-fészekalja

Mártélyon nevelkedik a környék legnépesebb gólya-fészekalja

Mártély központjában, a Faluház melletti ABC-áruház kéményén álló gólyafészekben hat fehér gólya fióka nevelkedik.

Mártély központjában, a Faluház melletti ABC-áruház kéményén álló gólyafészekben hat fehér gólya fióka nevelkedik. Ez a környék legnépesebb fészekalja! Az öreg madarak jócskán kiveszik a „vámot” a környék mezei pocok szaporulatából, így a fiatalok szépen erősödnek.
Az idei, részletes állományfelmérés tanúsága szerint a térségben átlagosan három fiókát nevelnek a fehér gólyapárok. Több helyen építettek - feltehetőleg fiatal párok - új fészkeket, meglehetősen későn, májusban. Ezekben idén még nem volt eredményes költés.
Az ősz folyamán ezeken az új helyszíneken mindenképpen el kellene helyezni a megfelelő fészektartókat, hogy jövőre már biztonságos körülmények közt kezdhessenek költéshez a visszatérő gólyák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: