Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 15. 08:33, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Mától az üzemanyag ára nem lehet magasabb 480 forintnál

Mától az üzemanyag ára nem lehet magasabb 480 forintnál

A kormány nemcsak a rezsi-, de az üzemanyagárak tekintetében is reagált a világpiaci folyamatokra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón jelentette be, hogy mától 480 forintban maximálják az üzemanyagárakat. Ennél olcsóbban lehet, drágábban viszont nem szabad árusítani.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kormány döntése értelmében hétfőtől kezdve három hónapon át maximum 480 forint/liter áron lehet benzint és gázolajat árulni. Mint fogalmazott: „A kormány úgy döntött, hogy november 15-étől a benzin és a gázolaj literenkénti árát 480 forintos felső határral rögzíti. Ez azt jelenti, hogy 480 forintnál olcsóbb lehet a gázolaj és a benzin ára, de drágább nem.”

A miniszter elmondása szerint a kormány bízik benne, hogy ez a lépés segítséget jelent úgy a vállalkozásoknak, mint az embereknek és az infláció mérséklését is előmozdíthatja.

Gulyás Gergely ismertette azt is, hogy „a földgáz ára az európai piacokon egy év alatt 400 százalékkal nőtt átlagosan. Ez önmagában a villamos energia árát is felfelé tolta, Európában a piaci áramár mintegy 100 százalékkal nőtt egyetlen év alatt”

A jelenlegi, csütörtök este kormányrendeletben kihirdetett szabályozás értelmében a rögzített ár a 95-ös benzinre és a dízelre vonatkozik, egyelőre február 15-ig. Azt a kutat, amelyik átlépi a 480 forintos árat, be is zárhatják.

Az európai energiaválság kapcsán a magyar kormány konzekvensen azt az álláspontot képviseli, hogy a világpiaci áremelkedésekből az embereknek minél kevesebbet szabad érezniük, ezért fenntartják a rezsicsökkentést és az elszabaduló üzemanyagárak megregulázása is ebbe illeszkedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.