Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. December 13. 12:00, szombat | Bulvár
Forrás: - Adrienn -

Meddig érdemes várni a nagy Ő-re?

Meddig érdemes várni a nagy Ő-re?

Hol hibázunk? Miért vagyunk még mindig egyedül? Mi van, ha olyan sokáig válogatunk, hogy végül egyedül maradunk?

Szeretnénk társat?
Az első és legfontosabb kérdés, amit tisztázni kell magunkkal, hogy mit is szeretnénk. Ez nem más, mint egy önismereti vizsgálat. Vegyünk elő egy papírt és részletesen írjuk fel a vágyainkat. Mi hiányzik az életünkből? Társ kell vagy szex? Mindent elsöprő, őrjítő szerelem vagy nyugodt, békés család? Ha már ezen a ponton kiderül, hogy tulajdonképpen nagyon jól elvagyunk egyedül, csupán a társadalmi elvárásoknak szeretnénk megfelelni azzal, hogy együtt élünk valakivel, akkor inkább ne keresgéljünk, hanem csináljuk azt az életben, ami minket tesz boldoggá, nem pedig a szüleinket, barátainkat, munkatársainkat. Bátran merjük kimondani: Nekem jó egyedül!

Meddig legyünk türelmesek?
Akad olyan, aki soha vagy csak nagysokára találja meg az élete szerelmét. De vajon meddig várjunk? Ha családot szeretnénk, gyermekre vágyunk, akkor érdemes 37-38 éves korunkig megállapodni valaki mellett, vagy elgondolkodni a lehetőségen, hogy esetleg egyedül is belevágjunk az anyaság örömeibe, nehézségeibe. Ha csupán a szerelmet keressük, akkor ne adjuk fel a reményt! Sokan vannak, akik 50-60 évesen esnek szerelembe, de van olyan is, aki még később. Egy felmérés szerint minél később találjuk meg a szerelmet, annál tovább élünk.

Milyen férfira vágyom?
Ha arra jutunk, hogy igenis kell egy férfi, akkor ne várjunk rá, hanem keressük meg! Gondoljuk végig alaposan, hogy milyen elvárásaink vannak a leendő párunkkal szemben. Először egészen biztos, hogy a tökéletesre fogunk törekedni, legyen jóképű, magas, izmos, rendelkezzen kimagasló egzisztenciával, humorral, viselkedjen velünk udvariasan, előzékenyen, hordozzon minket a tenyerén. Szinte mindenki így képzeli a nagy Ő-t. Aztán az évek múlásával újra átgondoljuk, mi a legfontosabb egy férfiben, és lényegesen szűkül azoknak a tulajdonságoknak a listája, amit elengedhetetlennek tartunk. Ebben meghatározó, hogy mit láttunk a saját apukánkban. Lehet, hogy a külső már nem is fontos, csak az, hogy szeretettel forduljon felénk, megbízható társunk legyen. Vagy, hogy támaszkodhassunk rá, legyen ezermester az élet minden területén.

Járjunk nyitott szemmel!
Nem árt, ha körülnézünk az ismerőseink között. Észre fogjuk venni, hogy a legjobb barátnőink pasijai sem tökéletesek. Ki ebben, ki abban jeleskedik. Ettől még lehetnek boldogok, a lényeg az összepasszolás. Ahhoz, hogy kiderüljön mi kivel illünk össze, legyünk nyitottak, és bátran találkozzunk, randizzunk olyanokkal is, akik az elveink alapján szóba sem jöhetnének. Lehet, hogy átértékelődik az általunk felállított fontossági sorrend.

Ne essünk át a ló túloldalára!
Ha sokáig nem találunk megfelelő párt, akkor előfordulhat, hogy már annyira vágyunk családra, hogy túl nagy kompromisszumokat kötünk, túlságosan leadjuk az igényeinket, a büszkeségünket és belemegyünk olyan kapcsolatba, ami biztos, hogy nem tesz boldoggá, amelyben nem tudunk önmagunk lenni. Erre semmi szükség! Legyünk tisztában a saját értékeinkkel, és keresgéljünk tovább!

Már nem megy
A másik veszélye a túl hosszú egyedüllétnek, hogy olyannyira megszokjuk a magányt, hogy már nem vagyunk képesek beengedni senkit a saját szféránkba. A kor előrehaladtával egyre több rigolyánk lesz, és egyre nehezebben viseljük más becsípődéseit, egyre nehezebben alkalmazkodunk.

Rossz élmény
Sajnos az is előfordul, hogy túlságosan gátlásosak vagyunk. Hiába szeretnénk társat, ha lesütött szemmel járunk, esélyt sem adva arra, hogy összeakadjon valakivel a tekintetünk. Az ilyen fokú gátlást általában rossz élmény okozza, amely tudat alatt mélyen lakozik bennünk. Ezt a sérülést nem csak korábbi szerelem válthatja ki, az is lehet, hogy a szüleinkkel való kapcsolatra vezethető vissza. Akár az, hogy boldogtalan a házasságuk, akár az, hogy soha nem voltak elégedettek velünk, mindig a hibáinkat rótták fel. Az effajta viselkedés miatt a magunkról alkotott kép olyannyira torz, hogy úgy érezzük, úgy sem lesz soha senki megelégedve velünk, ezért inkább bele se kezdünk semmibe, hogy megkíméljük magunkat a csalódástól. Sajnos az ilyen esetekben szinte mindig szakemberre van szükség, aki segít feloldani a gátlásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.