Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 01. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: HVG

Még drágább lesz a Balatonon nyaralni

Még drágább lesz a Balatonon nyaralni

Több balatoni település is áremelésre készül, mivel az idegenforgalmi adó után járó kiegészítés januártól lecsökkent.

Van, ahol fizetőssé teszik a strandokat és a parkolókat.

Az állam korábban az idegenforgalomból élő települések többletkiadásaihoz kívánt hozzájárulni azzal, hogy kiegészítést adott az idegenforgalmi adó (ifa) után: kezdetben minden vendégéjszaka után beszedett egy forinthoz kettőt tettek hozzá, egy ideje azonban már csak másfelet, januártól pedig csupán egyet. Emiatt a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség a nemzetgazdasági miniszterhez fordult, de nem sikerült változást elérnie – írja a Népszava.

Zamárdiban például 400-ról 450 forintra nőtt az év elejétől az ifa mértéke, amit Csákovics Gyula azzal magyarázott, hogy a kiesést pedig pótolni kell. Balatonszemes legalább 30 millió forintot veszít a változással, így ott 390-ről emelik 450 forintra az adót. Az északi parton Csopak, Alsóörs és Palóznak egyezett meg előzetesen abban, hogy egységesen 500 forintot kérnek adóként egy-egy éjszaka után a szállásadóktól.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy az elvonásokra nem mindenütt az adóemelés a válasz. Balatonszárszón tavaly óta belépőt kell fizetni a központi strandon, Fonyód is fizetőssé tette több parkolóját és legnépszerűbb strandját, Balatonföldvár pedig az idei nyárra tervez a fonyódihoz hasonló lépéseket.

Címkék: balaton, drágul, nyaralás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.