Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2021. Augusztus 25. 15:26, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Megérdemelt elsöprő siker!

Megérdemelt elsöprő siker!

A Ritmus ASE és a Korda Racing közös RX csapatának rangidőse és zászlóvivője, Benyó Máté a már jól megérdemelt, óriási sikert aratott a csapat új autójával,

a Ford Focus RX-el a Greinbach-ban rendezett OB 3. fordulójában a Supercars kategóriában.

Máté meghálálta a belé vetett bizalmat és taktikusan versenyezve az összes futamát, beleértve a döntőt is, megnyerte. Meglehetősen nagy fölénnyel nyerte a futamokat száraz körülmények között is, de a döntőben, ahol esősek voltak a körülmények, tovább növelte a fölényét, bár az autóval most először ment vizes talajon. Élete első abszolút győzelme ez és biztosak vagyunk benne, hogy nem az utolsó.

Benyó Máté:

„Akkor fogtam fel igazán, mi is történt, amikor begurultam a sátorba, és láttam, hogy mennyire örül ennek mindenki, hogy mekkora dolog is, amit most elértem” – emlékezett vissza Benyó Máté első győzelmére. – „Tényleg lépcsőről lépcsőre jártam végig a szamárlétrát és eszembe jutott, amikor 11 éve, kisgyerekként kezdtem és ámuldoztam, hogy mennek ezek a Supercarok. Akkor meg se fordult a fejemben, hogy egyszer majd én is ilyen autóba ülhetek, nemhogy nyerhetek is. Kisebb kategóriákban volt sok győzelmem, de amikor ilyen lentről indulva, ilyen volumenű sikert ér el az ember, az valami elképesztő érzés, és az is elképesztő, ahogy a csapat mögöttem áll, ez tényleg egy nagy család. Mindenki százszázalékot nyújt annak érdekében, hogy sikert kovácsoljunk abból a csomagból, ami van és ami egy nagyon jó csomag, mind az autó, mind a csapat terén, úgy gondolom, kiemelkedőek vagyunk. Azt mondják, az első győzelem a legédesebb, és nekem ez most első ezen a szinten. Bízom benne, hogy még nagyon sok lesz, de az biztos, hogy ez örök emlék marad. Annyira nem lepett meg, hogy a döntőre megérkezett az eső, itt mindig váltakozó az időjárás. Nagyon szeretek esőben menni, de ezzel az autóval még nem mentem vízen, így picit tartottam tőle, de nagyon jól sikerült, tényleg azt kell mondjam, hogy fölényesen nyertünk. Ráadásul az is rendkívül biztató, hogy szárazon is tudtunk dominálni, bezsebeltük a maximális 30 pontot a bajnokságban, és holtversenyben feljöttünk a ponttáblázat élére, úgyhogy ennél elképesztőbb hétvégét elképzelni sem tudtam volna!” – tette hozzá.
Az új autó végig hibátlan volt és a csapat megismerte kicsit jobban és már tudjuk, hogy mit és hogyan lehetne fejleszteni rajta, hogy még gyorsabb legyen. Kell is, mert egy-két komoly név hiányzott a mostani rajtlistáról és a következő forduló, ami Kakucsringen lesz, inkább az autóról szól, mintsem a pilótáról.

A Juniorok ismét új terepen voltak, nekik ez az év erről szól, ennek ellenére Turán Lotti bekerült a döntőbe is, ahol 6. helyen végzett, idei legjobb eredményét elérve.
Korda Zsófia és Várkonyi Bence ismét peches volt, bár a tempójuk jó lett volna egy döntős helyre, ezúttal sem jutottak be. De nem csüggednek, mindketten nagyon élvezték a versenyt, sokat tanultak, csakúgy, mint a Bagaméri Bálint.
Két hét múlva következik az OB. 4. fordulója Kakucson, mindenki nagyon várja és készül, ifjaink végre már egy ismert terepen versenyezhetnek.

A Ritmus ASE és a Korda Racing RX partnerei:
CS-PROCESS Kft, Sun&Fun Holidays, Sütödetech, CATA, A-Híd, Keviép, Hertz.

- Ritmus ASE - Korda Racing RX -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 18:12, péntek | Sport

Szoboszlai a hétvégén visszatérhet

A hétvégén várhatóan visszatérhet kisebb sérülése után Szoboszlai Dominik, a RB Leipzig labdarúgója.

2022. Január 16. 17:06, vasárnap | Sport

Szoboszlai megsérült, több hetet is kihagyhat

Sajtóértesülések szerint akár egy hónap kihagyás is várhat Szoboszlai Dominikra, az RB Leipzig magyar válogatott futballistájára.

2022. Január 11. 15:15, kedd | Sport

Nagyszerű győzelem!

A Ritmus Ase az A-Híd Szilveszter Rallye-ra visszatért a 2019-ben közös bajnoki címet szerzett Vincze Ferkóhoz és a győztes recept ismét működött,

2022. Január 11. 13:02, kedd | Sport

Győztes visszatérés a Szilveszter Rallyn

Győzelemmel tért vissza mind a ralipályákra, mind a Korda Racing kötelékébe Vincze Ferenc, aki mellett az Európa bajnok úszó, Verrasztó Dávid is a csapat színeit képviselte az évbúcsúztató az A-Híd Szilveszter Rallyn.