Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. November 09. 09:37, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Meghallgatták mindenki véleményét, javaslatát

Meghallgatták mindenki véleményét, javaslatát

November 8-án (kedden) Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete közmeghallgatást tartott a városháza dísztermében.

Közmeghallgatásra minden évben legalább egyszer sor kerül. Ilyenkor városunk lakossága és a helyi illetőségű szervezetek, vállalatok képviselői közvetlenül a képviselő-testülethez intézhetik kérdéseiket és tehetik meg javaslataikat. Ezúttal a következő kérdések merültek fel az eseményen.

Kiskunfélegyháza Városi Kórház:
Csányi József polgármester tolmácsolta a félegyházi városi kórház intézményvezetőjének dr. Körtvélyessy András, tájékoztatását az üggyel kapcsolatban, miszerint várhatóan november 9-én megtörténik a félegyházi kórház fennálló beruházási adósságának kifizetése és még ezen a héten benyújtja be kérelmét a használatbavételi engedélyhez a kórház projektmenedzsere. Az önkormányzat pillanatnyilag ennyi információval rendelkezik a városi kórház beruházásával kapcsolatban. További információval dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója tud szolgálni.

Bercsényi utcai kerékpárút:
Csányi József az ügy kapcsán elmondta, hogy az önkormányzat 3,8 milliárd forint értékben pályázik különböző projektekkel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes forrásaira. Többek között mintegy 300 millió forint értékben két kerékpárút elkészítése is a tervek között szerepel. Az egyik a épp a Bercsényi utca teljes hosszában épülne meg a Szegedi úttól az Izsáki útig, a másik pedig a Csanyi úttal párhuzamosan kerülne kialakításra. Előreláthatólag 2018-ban nyílik majd lehetőség a megvalósításra.

Falevelek eltakarítása, elszállítása:
A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény hulladékgazdálkodási részlegvezetője Horváth Gábor közölte, hogy a KVI mint alvállalkozó végzi a hulladékszállítást. Azt is elmondta, hogy hamarosan újabb egyeztetésre kerül sor a fővállalkozó által megígért és eddig nem teljesített, zöldhulladék elszállítására alkalmas zsákok biztosítása ügyében.

Közvilágítás kérdése:
Mint az a közmeghallgatáson elhangzott 2015-ben 3400 világítótestet cseréltek ki városunkban. Többen észrevételezték, hogy az új LED-es izzókkal csökkentek a belátható útszakaszok. Ez azzal magyarázható, hogy a LED-es izzók fénye koncentráltabb, így kisebb terület bevilágítására képes. A közvilágítás jobbá tételéhez elkerülhetetlen az újabb lámpatestek kihelyezésre, melyről a képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött. Ennek értelmében az elkövetkező időben 10 millió forintot fordít közvilágítás-fejlesztésre, amely 70 darab lámpatest elhelyezését teszi lehetővé városszerte.

Közterek és a főutca szépülése:
Több felszólaló elismerését fejezte ki a megújult és megszépült környezetért. Örömmel tapasztalták az utóbbi időben végbemenő változásokat a Kossuth utcán, illetve a különböző közterek vonatkozásában. Szeretnék, ha ez a fejlődés további parkokat és közterületeket érintene, több helyre igényelnének padokat is. Természetesen a felmerülő igényeket szem előtt tartva önkormányzatunk igyekszik mielőbb teljesíteni a kéréseket.

Csapadékvíz elvezetése:
Csányi József polgármester az üggyel kapcsolatosan kiemelte azt, hogy a szikkasztó árkok mennyire fontos szerepet töltenek be. Sajnos nagyon sokat ezekből betemettek, noha ezt nem lett volna szabad. Azt is elmondta a polgármester, hogy egy komplett csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítésére sajnos az önkormányzat nem tud anyagi forrást biztosítani. Más megoldás nincs az üggyel kapcsolatban, mint az, hogy az árkos rendszert fenn kell tartani és ügyelni kell ennek a rendben tartására. Az elkövetkező években muszáj hatékony lépéseket tenni ez ügyben, szükség esetén szankcióval is élnie kell önkormányzatunknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.