Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Augusztus 24. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: hvg.hu

Mégis ki marad itthon?

Mégis ki marad itthon?

Elszálltak az fővárosi albérletárak, a lakásmegosztókra rászállt az adóhatóság, a pincérek és hentesek után viszont külföldi munkát vállalnak a mozdonyvezetők és a varrónők is.

Az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók, az informatikusok és a kamionsofőrök már régen leléptek. Újabban nincs már elég hentes, pincér vagy cukrász sem, de ezzel még nincs vége. Az informatikusoknál egészen spaciális, de a jövő gazdasága szempontjából nagyon fontos részterületek gazdátlanodnak el, félő például, hogy nem lesznek webes vagy mobiltelefonos alkalmazásokat fejleszteni képes magyar szakemberek. A helyzet egyre rosszabb, már megindultak külföldre a pénztárosok, a bolti eladók, a mozdonyvezetők, a varrónők és a fogászati asszisztensek is, mennek nyugatra a magasabb bérekért. A kivándorló szakképzett bolti személyzet helyett a kereskedelmi láncok szakképzetlen, mindenre bevethető munkásokat vesznek fel, akiket aztán titokban ellenőriznek, hogy eleget mosolyognak-e a vevőkre, és adnak-e el alkoholt 18 éven aluliaknak. Már megint kontraszelekcióban vagyunk, a magyar vevőket és ügyfeleket azok fogják kiszolgálni, akik nem tanulták meg a szakma alapjait. Megint az a tendencia látszik erősödni, hogy Magyarország a kevésbé képzett - és rosszul fizetett - dolgozók országává válik. Ha lassú a pénztáros a boltban, vagy a barkácsbolti eladónak fogalma sincs, mit hol találni az üzletben, ne csodálkozzon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.