Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 24. 10:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megkezdődött a csatornahálózat műszaki átadása

Megkezdődött a csatornahálózat műszaki átadása

Befejeződött a nyolc városrészt – Bikahegy, Molnár telep, Bankfalu, Kossuthváros, Zöldmező lakótelep, Kertváros, Móraváros, Aranyhegy – érintő szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése Kiskunfélegyházán.

Befejeződött a nyolc városrészt – Bikahegy, Molnár telep, Bankfalu, Kossuthváros, Zöldmező lakótelep, Kertváros, Móraváros, Aranyhegy – érintő szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése Kiskunfélegyházán. A műszaki átadás ma (április 24-én) kezdődött a városházán. A közel 2,5 milliárd forintos beruházás ünnepélyes átadására május közepén kerül sor. A projekt befejezése után Kiskunfélegyháza csatornázottsága 100 százalékos lesz.

A beruházás során a szakemberek 42 kilométer fővezetéket, 25 kilométer bekötővezetéket fektettek le, 2400 bekötést alakítottak ki. Elvégezték a csatornaépítés során felbontott helyi utak sávos helyreállítását, a főközlekedési utak teljes sávos felújítását.

Kapus Krisztián polgármester a műszaki átadás megkezdése előtt megköszönte a projektben résztvevők munkáját, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázati sikereknek – az Európai Uniós pályázat erre adott lehetőséget – köszönhetően a sávos úthelyreállítások mellett lehetőség nyílik egy-egy teljes körű útfelújításra (fő, vagy gyűjtőút) az érintett városrészekben. Egyben arra kérte az illetékeseket, minél előbb hozzanak döntést arról, hogy mely utak kapnak új burkolatot.

A szennyvízcsatorna-hálózatra júniustól köthetnek rá a lakosok. A csatlakozásra a törvény hat hónapot biztosít, tehát november végéig mindenkinek rá kell kötni a szennyvízhálózatra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: