Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Február 06. 13:35, péntek | Helyi
Forrás: -szerk.-

Megkezdte a munkát a tankerült élén dr. Kása Zsuzsanna

Megkezdte a munkát a tankerült élén dr. Kása Zsuzsanna

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Dr. Kása Zsuzsanna vezeti a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerületét február 1-től.

A kinevezés apropóján tartottak ma (február 6-án) sajtótájékoztatót a Polgármesteri Hivatalban, ahol Csányi József polgármester mutatta be az új igazgató asszonyt.

Az önkormányzati választások előtt a Nemzeti Fórum programjában azt hirdette, hogy meg fogja vizsgálni annak lehetőségét, hogy a kiskunfélegyházi iskolák visszakerüljenek-e az önkormányzat üzemeltetésébe – kezdte a sajtótájékoztatót Csányi József polgármester. Most olyan pozitív fordulat történt az igazgató asszony munkába állásával, ami ezt a szándékot valamilyen szinten felülbírálja, illetve segíti a döntés meghozatalát abban, hogy sikeres együttműködés alakuljon ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a város között – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Kása Zsuzsanna, ahogy fogalmazott a sajtótájékoztatón, az élet hozta számára ezt a felkérést, amelynek szívesen tesz eleget. Ennek ellenére van egy kis anomália, hiszen a kampányidőszakban, mikor képviselő-jelöltként a polgármester mellé állt, benne volt a programban az az oktatási koncepció is, amit nehezen tud most összeegyeztetni a központosított jogszabályi halmazzal. A tankerületiség egy nem mindig jó értelembe vett központosított tanügyigazgatást jelent, amit valahogy ügyesen egyensúlyba kell hozni a város érdekeivel – magyarázta a félegyházi tankerület új igazgatója.
Ahogy elmondta, mikor osztályvezetőként tevékenykedett nehezen tudott egyetérteni az általános és középiskolák integrálásával, most is úgy gondolja, hogy túl sok megtakarítást ez az intézkedés nem hozott. Minden iskolának volt egy sajátos oktatási, nevelési tevékenysége, ami dr. Kása Zsuzsanna véleménye szerint csorbult az integrációval. Ezért természetes az, hogy az iskolák törekednének újra az önállóságukra – tette hozzá.

Dr. Kása Zsuzsanna új beosztásában a kiskunfélegyházi és a kistérségi általános iskolák tanügy-igazgatási, operatív és humán erőforrás gazdálkodási feladatait látja el, kapcsolatot tart az önkormányzattal, pályázatokat és projekteket fog össze. Összesen 9 intézmény 12 tagintézménnyel tartozik a tankerületbe Félegyháza, Bugac, Pálmonostora, Petőfiszállás és Gátér területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.