Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 31. 18:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megölte barátját, most elítélték

Megölte barátját, most elítélték

Nem jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki tavaly márciusban megfojtotta barátját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Papon.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ítéleti tényállás szerint a vádlott több éve baráti kapcsolatban volt a sértettel, akinek lakásában albérlőként lakott.

A férfi 2021. március 28-án egy családi rendezvényről tért haza albérletébe, ahol a konyhában erősen ittas állapotban találta szállásadóját. Szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott odalépett a széken ülő barátjához és két kézzel olyan erősen és hosszan szorította a nyakát, hogy attól a férfi megfulladt - ismertette a sajtószóvivő.

A vádlott később telefonon értesítette a mentőket.

A férfi a bíróság előtt az utolsó szó jogán elmondta, hogy sajnálja, ami történt, és megbánta tettét - tette hozzá Resán Dalma.

Az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni